Τελευταία Νέα
Διεθνή

Summers (πρώην ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Ποιοι είναι οι τομείς της οικονομίας της Κίνας που προκαλούν ανησυχία

Summers (πρώην ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Ποιοι είναι οι τομείς της οικονομίας της Κίνας που προκαλούν ανησυχία
Εάν η Κίνα διατηρήσει τους ίδιους ρυθμούς ανάπτυξης, η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε βήματα που θα προκαλέσουν προβλήματα στην οικονομία
Όταν πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, οι κεφαλαιακές εκροές και η κτηματαγορά είναι δύο τομείς που προκαλούν έντονη ανησυχία, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Larry Summers.
Ενώ ο Summers αναγνώρισε την ικανότητα του Πεκίνου να διαχειριστεί την οικονομία -η κυβέρνηση, είπε, δεν είναι αδιάφορη- προειδοποίησε ότι η διατήρηση του ρυθμού ανάπτυξης θα αναγκάσει τους Κινέζους αξιωματούχους «να κάνουν πράγματα που είναι όλο και περισσότερο προβληματικά από την άποψη της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας».
Και ως εκ τούτου «η ανάπτυξη για τα επόμενα ένα ή δύο έτη θα είναι η ανάπτυξη που δανείστηκε από το μέλλον», συνέχισε ο ίδιος.
Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η κατάσταση των επενδύσεων για τη διατήρηση των τιμών και της ζήτησης των ακινήτων.
Μάλιστα, ο Summers «αυτό είναι κάτι που πιθανότατα δεν μπορεί να συνεχιστεί επ' αόριστον».
Εν τω μεταξύ, το μέγεθος των εκροών κεφαλαίων είναι άλλη μία πρόκληση, με τον Summers να υποστηρίζει ότι οι κεφαλαιακές εκροές της χώρας είναι πολύ υψηλές για τα ιστορικά δεδομένα της Κίνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης