Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Δυναμική θέλει να δείξει ο αριστερός υποψήφιος για την προεδρία Hamon - Συγκέντρωση στο Παρίσι

Le Monde: Δυναμική θέλει να δείξει ο αριστερός υποψήφιος για την προεδρία Hamon - Συγκέντρωση στο Παρίσι
Συγκέντρωση στο παλιό κλειστό γυμναστήριο του Παρισιού Palais de Bercy διοργανώνει ο Benoit Hamon
Ο Benoit Hamon διοργανώνει σήμερα Κυριακή 19/3 μία συγκέντρωση στο παλιό κλειστό γυμναστήριο του Παρισιού Palais de Bercy, ένα ραντεβού το οποίο θέλει να αποδειχτεί το ίδιο σημαντικό με εκείνο που είχε κάνει ο Francois Hollande τον Ιανουάριο του 2012, όπως εξηγεί η Le Monde.
O Ηamon θέλει να πάρει τον λόγο, να κάνει μία συζήτηση για τη Γαλλία και μία προσωπική συζήτηση για την ιστορία της δημοκρατίας.
Όπως επισημαίνει ένας εκ των συνεργατών του, ο σοσιαλιστής υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας επιθυμεί να δείξει ότι είναι ο αρχηγός μίας ομάδας, ένας αρχηγός γενικότερα.
Από τη νίκη του στις προκριματικές της αριστερής παράταξης, στα τέλη Ιανουαρίου 2017, ο Hamon δεν είχε την ευκαιρία να κάνει τη φωνή του να ακουστεί, με την υπόθεση με το σκάνδαλο του Fillon και τη δημοσκοπική κόντρα Marine Le Pen και Εmmanuel Macron να είναι τα δύο θέματα που κυριαρχούν στην επικαιρότητα.
Επικρίθηκε επίσης και από το δικό του στρατόπεδο, αρκετά μέλη του οποίου διστάζουν να στραφούν προς τον ηγέτη του κινήματος "En marche" (Προχωράμε).
Η εβδομάδα άρχισε με ένα βάρος στις πλάτες του, αυτό του Manuel Valls.
Ο πρώην πρωθυπουργός είπε ότι δεν στηρίζει αυτόν που τον νίκησε στις προκριματικές (δηλαδή, τον Hamon), μέχρι να αποδειχτεί ότι οι επιδιώξεις του δεν εξαντλούνται στη μισαλλοδοξία.
Αλλά με λιγότεροο από πέντε εβδομάδες να απομένουν μέχρι τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, ο Hamon θέλει να αναπτύξει μία νέα δυναμική.
Την Πέμπτη 16/3 παρουσίασε το πρόγραμμα του, το οποίο απευθύνεται κυρίως στην ανάκαμψη των επενδύσεων και της αγοραστικής δύναμης.
Και ο Hamon υπολογίζει να πατήσει το γκάζι από σήμερα Κυριακή 19 Μαρτίου, αλλά και στο debate μεταξύ των πέντε υποψηφίων που θα γίνει αύριο Δευτέρα 20/3 από το κανάλι TF 1.
Η συγκέντρωση στο Palais de Bercy είναι μέχρι στιγμής η πιο μεγάλη της προεκλογικής περιόδου, μεγαλύτερη και από αυτή του Μacron στις Βερσαλλίες, όπου μαζεύτηκαν 10 χιλιάδες άνθρωποι.
"Ο στόχος μας είναι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό" ανέφερε ο συντονιστής της προεκλογικής εκστρατείας του Hamon, Mathieu Hanotin.
Γενικότερα, αυτό το Σαββατοκύριακο (18-19/3) σημαδεύτηκε από τρεις μεγάλες συγκεντρώσεις στο Παρίσι.
Ο Jean Luc Melenchon διοργάνωσε το Σάββατο 18/3 την πορεία για την 5η Δημοκρατία, θέλοντας να επαναλάβει ό,τι και το 2012 όταν είχε μαζέψει 120 χιλιάδες κόσμο στο ίδιο σημείο.
Στόχος του ήταν να κάνει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση της προεκλογικής περιόδου, σύμφωνα με τον διευθυντή της καμπάνιας του, Manuel Bompard.
Ο Benoit Hamon κάνει με τη σειρά του το απόγευμα της Κυριακής 19/3 τη δική του συγκέντρωση, ελπίζοντας να δώσει ώθηση στην προεκλογική του εκστρατεία.
Ο Emmanuel Macron διάλεξε έναν άλλο τρόπο να κινητοποιήσει τον κόσμο με πάνω από 70 εκδηλώσεις στην πρωτεύουσα το Σαββατοκύριακο "για να πείσουμε διαφορετικά" όπως λέει ο ίδιος.
Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει συνέδρια, γεύματα και περιπάτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης