Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Συνελήφθη οδηγός στο σημείο ελέγχου του Λευκού Οίκου - Yποστήριζε ότι είχε βόμβα στο αμάξι του

Guardian: Συνελήφθη οδηγός στο σημείο ελέγχου του Λευκού Οίκου - Yποστήριζε ότι είχε βόμβα στο αμάξι του
Είναι το τρίτο παρόμοιο περιστατικό στον Λευκό Οίκο τις δύο τελευταίες εβδομάδες
Ένας άνδρας τέθηκε υπό κράτηση αφού είχε οδηγήσει το αμάξι του στο σημείο ελέγχου του Λευκού Οίκου και ισχυριζόταν ότι είχε μία βόμβα μέσα σε αυτό, γράφει ο Guardian.
Σύμφωνα με το CNN δεν επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού μέσα στο αυτοκίνητο, αλλά η ασφάλεια στον Λευκό Οίκο αναβαθμίστηκε.
Οι γύρω δρόμοι έκλεισαν και η αστυνομία προχώρησε σε ενδελεχή έλεγχο του οχήματος για εκρηκτικά.
Με ανακοίνωσή της η Μυστική Υπηρεσία επιβεβαίωσε ότι ένας άνδρας συνελήφθη στο σημείο ελέγχου του Λευκού Οίκου στις 23:05 το βράδυ του Σαββάτου (πρωί Κυριακής για την Ελλάδα), καθώς δήλωσε ότι το αυτοκίνητό του ήταν "παγιδευμένο".
Η υπηρεσία έχει αυξήσει το επίπεδο ετοιμότητάς της, ωστόσο, δεν ανέφερε την ύπαρξη κάποιου εκρηκτικού μηχανισμού.
Οι πρώτες εικόνες από το σημείο έδειξαν αυτοκίνητα της υπηρεσίας να έχουν αποκλείσει την περιοχή και ένα ρομπότ να ελέγχει την οροφή ενός μαύρου αμαξιού.
Ο ρεπόρτερ του CNN στο σημείο μετέδωσε ότι ένα μέλος της ομάδας εξουδετέρωσης βομβών ερευνούσε αντικείμενα στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου.
Ο πρόεδρος Donald Trump δεν βρισκόταν στον Λευκό Οίκο κατά τη διάρκεια του περιστατικού, καθώς βρίσκεται στο εξοχικό του στη Φλόριντα για το Σαββατοκύριακο.
Αυτό είναι το τρίτο παρόμοιο περιστατικό, που έχει να κάνει με την ασφάλεια του Λευκού Οίκου τις δύο τελευταίες εβδομάδες.
Στις 10 Μαρτίου ένας άνδρας σκαρφάλωσε στον φράχτη του Λευκού Οίκου και βρέθηκε για 16 λεπτά στον περίβολό του πριν συλληφθεί.
Το Σάββατο ένας άλλος άνδρας πέρασε με ένα ποδήλατο στην ουδέτερη ζώνη μπροστά στον Λευκό Οίκο, αλλά δεν κατάφερε να περάσει τον φράχτη και να μπει στον περίβολο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης