Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tusk: Η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για την Ε.Ε. του σήμερα

Tusk: Η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για την Ε.Ε. του σήμερα
Ο Tusk τόνισε ότι είναι «μια ώρα για νηφάλιο προβληματισμό, αλλά και για εορτασμούς»
«Όταν αισθάνεται ευάλωτη, η Ευρωπαϊκή Ένωση δείχνει τον καλύτερο εαυτό της», υποστήριξε ο Donald Tusk, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, μιλώντας σήμερα, Παρασκευή 17 Μαρτίου, σε εκδήλωση των Προέδρων των Κοινοβουλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Ρώμη.
Ενόψει της 60ής επετείου από τη Συνθήκη της Ρώμης, ο Tusk τόνισε ότι είναι «μια ώρα για νηφάλιο προβληματισμό, αλλά και για εορτασμούς», ενώ χαρακτήρισε το Brexit - έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση - ως τη μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει η Ε.Ε. αυτή τη στιγμή.
«Παρότι βλέπουμε ότι οι οικονομικές πληγές μας σταδιακά επουλώνονται, πολλοί πολίτες παραμένουν σε απελπισία σχετικά με την κλίμακα και τον αριθμό των σημερινών μας προκλήσεων», δήλωσε συγκεκριμένα ο Tusk, προσθέτοντας ότι «η μεγαλύτερη [πρόκληση] είναι η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. σε περίπου μία διετία».
Στη συνέχεια, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος υποστήριξε ότι «το παρελθόν μας διδάσκει ότι η Ευρώπη είναι καλύτερη και πιο δημιουργική όταν βρίσκεται σε ευάλωτη θέση, όσο παράδοξο και αν ακούγεται αυτό», καθώς «προσφέρει περισσότερα όταν οι φιλοδοξίες είναι μέτριες και πιο υπομονετικές, από ό,τι όταν τα οράματα είναι μεγάλα».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης