Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gurria (ΟΟΣΑ): Δεν πρέπει να αποσπά την προσοχή της ΕE μόνο το Brexit - Θέματα όπως το χρέος είναι εδώ

tags :
Gurria (ΟΟΣΑ): Δεν πρέπει να αποσπά την προσοχή της ΕE μόνο το Brexit - Θέματα όπως το χρέος είναι εδώ
Απένειμε τα εύσημα στις κεντρικές τράπεζες, λέγοντας πως μέχρι τώρα κάνουν επιτυχημένη δουλειά, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι τώρα είναι η ώρα για πολιτικές μεταρρυθμίσεις από τις κυβερνήσεις με αποφάσεις, και νόμους, που δεν εξαρτώνται από τις κεντρικές τράπεζες και τα επιτόκια
Παρά το «ατύχημα του Brexit», όπως το χαρακτήρισε, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να αποσιωπήσει τα άλλα σημαντικά θέματα που την αφορούν, προειδοποίησε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) Angel Gurria.
«Δεν πρέπει να μας αποσπά την προσοχή μόνο το Brexit και οι διαπραγματεύσεις για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ», τόνισε ο Gurria μιλώντας στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών και διοικητών κεντρικών τραπεζών του G20 στο Μπάντεν -Μπάντεν της Γερμανίας.
Αφού σημείωσε, πως γίνεται αντιληπτή η ανάγκη δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής, υπογράμμισε, πως η θετική οικονομική ανάπτυξη δεν πρέπει να οδηγήσει σε εφησυχασμό την Ευρώπη.
Τα «παλιά θέματα» είναι εδώ, επισήμανε ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ αναφερόμενος στο χρέος, την παραγωγικότητα, τον ανταγωνισμό, την εκπαίδευση και τα συστήματα υγείας και γενικότερα τις διαρθρωτικές αλλαγές.
Απένειμε τα εύσημα στις κεντρικές τράπεζες, λέγοντας πως μέχρι τώρα κάνουν επιτυχημένη δουλειά, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι τώρα είναι η ώρα για πολιτικές μεταρρυθμίσεις από τις κυβερνήσεις με αποφάσεις, και νόμους, που δεν εξαρτώνται από τις κεντρικές τράπεζες και τα επιτόκια. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης