Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mnuchin (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Δεν επιθυμούμε να εμπλακούμε σε εμπορικούς πολέμους με τον υπόλοιπο κόσμο

tags :
Mnuchin (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Δεν επιθυμούμε να εμπλακούμε σε εμπορικούς πολέμους με τον υπόλοιπο κόσμο
Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει την πολιτική ενός "ισχυρού δολαρίου"
Στο γεγονός ότι η κυβέρνηση Trump θέλει να αποφύγει τους εμπορικούς πολέμους αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον γερμανό ομόλογό του Wolfgang Schauble.
Συγκεκριμένα, ο Mnuchin τόνισε ότι η αμερικανική κυβέρνηση επιθυμεί να επαναδιαπραγματευτεί τις οικονομικές σχέσεις των ΗΠΑ και να εξασφαλίσει ότι οι επιχειρήσεις της μπορούν να ανταγωνίζονται ισότιμα τις υπόλοιπες επιχειρήσεις κατά μήκος του κόσμου.
Παράλληλα, τόνισε ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει την πολιτική ενός "ισχυρού δολαρίου", ακόμα και εάν η δύναμη του αμερικανικού νομίσματος αποτελέσει τροχοπέδη για την οικονομία της χώρας.
"Στόχος μας είναι η δημιουργία οικονομικής ανάπτυξης που να οφελεί τόσο τις ΗΠΑ όσο και τον υπόλοιπο κόσμο", ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του αμερικανού υπουργού Οικονομικών.
"Δεν επιθυμούμε να εμπλακούμε σε εμπορικούς πολέμους, αλλά να αντιμετωπίσουμε τις ανισορροπίες που υπάρχουν σε ορισμένες εμπορικές σχέσεις, καθώς έχουμε τα μέσα για να τις αντιμετωπίσουμε", καταλήγει ο Mnuchin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης