Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Πτώση -2,3% στην παραγωγή του κατασκευαστικού κλάδου τον Ιανουάριο 2017

Ευρωζώνη: Πτώση -2,3% στην παραγωγή του κατασκευαστικού κλάδου τον Ιανουάριο 2017
Πρόκειται για τη σημαντικότερη μηνιαία συρρίκνωση των τελευταίων τεσσάρων ετών
Τη χειρότερη μηνιαία συρρίκνωση των τελευταίων τεσσάρων ετών, υπέστη ο κατασκευαστικός κλάδος στην Ευρωζώνη τον Ιανουάριο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (17/3) στοιχεία που εξέδωσε η Eurostat.
Συγκεκριμένα, η παραγωγή του κατασκευαστικού κλάδου υποχώρησε κατά -2,3% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2016, την ίδια στιγμή που η παραγωγή σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους παρουσιάστηκε μειωμένη κατά -6,2%.
Μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης, η μεγαλύτερη πτώση καταγράφηκε στη Σλοβενία, όπου η παραγωγή υποχώρησε κατά -12,3% ενώ ακολούθησαν Βέλγιο και Ισπανία με πτώσεις -4,^% και -3,8% αντίστοιχα.
Η δεύτερη συνεχόμενη μηνιαία πτώση που κατέγραψε ο κλάδος έρχεται να μετριάσει τις προσδοκίες ενός ισχυρού ξεκινήματος για την ανάπτυξη στη ζώνη του ενιαίου νομίσματος κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017.
Παράλληλα, σε ξεχωριστά στοιχεία που εξέδωσε η Eurostat, το εμπόριο της Ευρωζώνης για τον Ιανουάριο εμφάνισε έλλειμμα ύψους 600 εκατ. ευρώ, καθώς ο ρυθμός των εισαγωγών υπερέβη της εξαγωγές.
Μάλιστα, η επιδείνωση του ισοζυγίου είναι ακόμα μεγαλύτερη εάν ληφθεί σε ετήσια βάση, όπου είχε καταγραφεί πλεόνασμα 4,8 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης