Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pittella: Χωρίς την Ελλάδα δεν μπορεί να υπάρξει Ευρώπη – Η Αθήνα έκανε πολλά, σειρά έχουν οι δανειστές

Pittella: Χωρίς την Ελλάδα δεν μπορεί να υπάρξει Ευρώπη – Η Αθήνα έκανε πολλά, σειρά έχουν οι δανειστές
«Θεωρούμε απαραίτητο η όποια συμφωνία για τις συλλογικές συμβάσεις να ανταποκρίνεται στις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές»
Με τα θερμότερα λόγια μίλησε εκ νέου για την Ελλάδα και τους πολίτες της ο πρόεδρος της πολιτικής ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Gianni Pittella, ο οποίος αύριο 17 Μαρτίου 2017 θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης της Αθήνας.
«Είναι πολύ σημαντικό αυτό για μένα.
Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή αποδέχτηκα την ανακήρυξή μου αφού πάντοτε είχα ιδιαίτερη αγάπη για την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα για την Αθήνα την οποία θεωρώ κοιτίδα του πολιτισμού και της δημοκρατίας μας», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, διαμηνύοντας πως «χωρίς την Ελλάδα δεν μπορεί να υπάρξει Ευρώπη.
Ο Ιταλός πολιτικός υπενθύμισε ότι η πολιτική του ομάδα στήριξε την Ελλάδα στην προσπάθειά της να βγει από την κοινωνική και οικονομική κρίση, ενώ εξέφρασε την άποψη πως η χώρα μας έκανε πολλά και τώρα είναι η σειρά των δανειστών να κάνουν το βήμα ώστε να κλείσει η αξιολόγηση χωρίς επιπλέον μέτρα.
«Θεωρούμε απαραίτητο η όποια συμφωνία για τις συλλογικές συμβάσεις να ανταποκρίνεται στις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές», συμπλήρωσε.
Ερωτηθείς για την επιδείνωση των σχέσεων Ε.Ε. και Τουρκίας, ο κ. Pittella χαρακτήρισε απαράδεκτη τη ρητορική του Recep Tayyip Erdogan, τονίζοντας ότι ο Τούρκος Πρόεδρος «πρέπει να καταλάβει ότι ως υποψήφια προς ένταξη, η χώρα του οφείλει να συμπεριφέρεται κατά τρόπο ευρωπαϊκό και όχι να υποδαυλίζει εντάσεις και να χρησιμοποιεί απαράδεκτες ορολογίες».
Ο κ. Pittella θα έχει αύριο και μία σειρά συναντήσεων με την πολιτική ηγεσία της χώρας.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης