Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μερίδιο 10% προσέφερε στη Rosneft η PDVSA, σε κοινοπραξία στη Βενεζουέλα

Μερίδιο 10% προσέφερε στη Rosneft η PDVSA, σε κοινοπραξία στη Βενεζουέλα
Στο Orinoco Belt εξάγονται καθημερινά 210.000 βαρέλια «μαύρου χρυσού»
Το 10% της κοινοπραξίας στην περιοχή εξόρυξης πετρελαίου «Orinoco Belt» προσέφερε στη Rosneft η κρατική ενεργειακή της Βενεζουέλας (PDVSA), σε μία προσπάθεια να βελτιώσει περαιτέρω την ρευστότητά της.
Όπως αναφέρει σε αποκλειστικό ρεπορτάζ του το πρακτορείο Reuters, η PDVSA έχει πλέον το 70% της κοινοπραξίας Petropiar, ενώ το υπόλοιπο 30% ανήκει στον αμερικανικό ενεργειακό κολοσσό Chevron.
Στο Orinoco Belt εξάγονται καθημερινά 210.000 βαρέλια «μαύρου χρυσού».
Το πρακτορείο θεωρεί ως ασαφές το αν η Rosneft θα πει «Ναι» στην προσφορά της, καθώς η PDVSA, η Chevron και η ρωσική εταιρεία αρνήθηκαν να απαντήσουν στη σχετική ερώτηση.
Η PDVSA, όπως και ολόκληρη η Βενεζουέλα, αντιμετωπίζει πολύ έντονα οικονομικά προβλήματα.
Η χώρα των 31 εκατομμυρίων κατοίκων διαθέτει τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου παγκοσμίως, ωστόσο η ραγδαία πτώση στην τιμή του «μαύρου χρυσού» από τα μέσα του 2014 και οι χείριστοι πολιτικοί χειρισμοί του Προέδρου Nikolas Maduro «βύθισαν» τα έσοδά της, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να εισάγει πλέον ούτε τα βασικά αγαθά!
Επίσης, το ξένο συνάλλαγμα εντός της χώρας έχει σχεδόν εκλείψει.
Μία μεγάλη μερίδα των πολιτών δεν έχει κυριολεκτικά να φάει, την ίδια στιγμή που ο πληθωρισμός έχει ξεπεράσει το 1.500%, αχρηστεύοντας έτσι τα μετρητά!!
Οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης είχαν ως αποτέλεσμα ακόμα και την εμφάνιση ελονοσίας…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης