Τελευταία Νέα
Διεθνή

Theresa May: Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για ένα δεύτερο δημοψήφισμα στη Σκωτία

Theresa May: Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για ένα δεύτερο δημοψήφισμα στη Σκωτία
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός χαρακτήρισε ως «άδικο» για τους πολίτες της Σκωτίας ένα νέο δημοψήφισμα
Η τρέχουσα χρονική συγκυρία δεν είναι η ακατάλληλη για ένα δεύτερο δημοψήφισμα ανεξαρτησίας της Σκωτίας, διαμήνυσε η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, με αφορμή τις προαναγγελίες της αριστερής εθνικίστριας Nicola Sturgeon.
Η κα Sturgeon, πρώτη υπουργός (σσ: πρωθυπουργός) της Σκωτίας, έκανε λόγο πριν λίγες ημέρες για ένα νέο δημοψήφισμα απόσχισης το τέλος του 2018 ή στις αρχές του 2019, σε μία προσπάθεια να μη χάσει η χώρα της την πρόσβαση στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά, μετά το Brexit.
Μιλώντας στο ITV News, η κα Theresa May τόνισε ότι η κυβέρνησή της θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό deal ανάμεσα σε Σκωτία – Βρετανία και Βρυξέλλες, σχολιάζοντας ότι ένα νέο δημοψήφισμα θα ήταν «άδικο» για τους πολίτες της Σκωτίας.
Υπενθυμίζεται πως στο αντίστοιχο δημοψήφισμα του 2014, οι Σκωτσέζοι διάλεξαν την παραμονή στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ στην ψηφοφορία για το Brexit επέλεξαν την παραμονή στην Ε.Ε.
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει το άρθρο 50 (της Συνθήκης της Λισσαβόνας) για την έξοδο της χώρας της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σε μία από τις συνιστώσες του Ηνωμένου Βασιλείου, ανάμεσά τους και η Σκωτία, χρειάζεται η άδεια του Λονδίνου...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης