Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρεμλίνο: Δεν έχουμε καμία σχέση με τις κυβερνοεπιθέσεις στη Yahoo

Κρεμλίνο: Δεν έχουμε καμία σχέση με τις κυβερνοεπιθέσεις στη Yahoo
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, απέρριψε τις σχετικές κατηγορίες του αμερικανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης
Σε πλήρη απόρριψη των κατηγοριών από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ότι ρώσοι αξιωματούχοι σχετίζονται με τις κυβερνοεπιθέσεις στην Yahoo, προχώρησε σήμερα (16/3) το Κρεμλίνο, μέσω του εκπροσώπου του Dmitry Peskov.
Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε χτες (15/3) ότι δύο αξιωματούχοι της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφάλειας, καθώς και δύο ρώσοι χάκερς, βρίσκονται πίσω από τη μεγάλη παραβίαση δεδομένων στη Yahoo, καθώς και τη διάπραξη ποινικών αδικημάτων, συμπεριλαμβανομένης της πειρατείας ηλεκτρονικών υπολογιστών και της οικονομικής κατασκοπείας.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Peskov, "έχουμε δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν υπάρχει καμία σχέση οποιασδήποτε ρωσικής υπηρεσίας, συμπεριλαβανομένης και της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφάλειας με οποιαδήποτε παράνομη ενέργεια στον κυβερνοχώρο".
Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι οι ρωσικές αρχές πληροφορήθηκαν για τις εν λόγω κατηγορίες από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αντί των επίσημων διαύλων, παρά το γεγονός ότι η Μόασχα έχει τονίσει επανειλημμένα την ετοιμότητά της να συνεργαστεί με τις υπόλοιπες χώρες για την ασφάλεια του κυβερνοχώρου.
"Πληροφορηθήκαμε για την εν λόγω κατάσταση από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, χωρίς να λάβουμε καμία επίσημη πληροφορία και να μάθουμε λεπτομέρειες", ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Peskov, ενώ πρόσθεσε ότι "έχουμε εκφράσει το ενδιαφέρον μας για τη συνεργασία στην καταπολέμηση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρα, η οποία είναι μία από τις προτεραιότητες στην εποχή μας".
Υπενθυμίζουμε ότι κατά τις εν λόγω κυβερνο-επιθέσεις, οι οποίες προηγήθηκαν της διαδικτυακής επίθεσης του Σεπτέμβρη 2016 σε 500.000 λογαριασμούς, οι hackers «εισέβαλλαν» σε περίπου ένα (1) δισεκατομμύριο λογαριασμούς της Yahoo, κάτι που έπληξε καίρια την αξιοπιστία της.
Μάλιστα, το hacking ήταν κι ένας από τους λόγους που η εξαγορά της εταιρείας από τη Verizon πραγματοποιήθηκε στα 4,48 δισ. δολάρια, έναντι 4,8 δισ. που αρχικά είχε συμφωνηθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης