Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιρλανδία: Επικίνδυνος ο ανταγωνισμός από τις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις για την προσέκλυση οικονομικών επιχειρήσεων

Ιρλανδία: Επικίνδυνος ο ανταγωνισμός από τις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις για την προσέκλυση οικονομικών επιχειρήσεων
Ο ιρλανδός υπουργός Οικονομικών, Eoghan Murphy έκανε λόγο για "επιθετικη προσπάθεια" ορισμένων πόλεων της ΕΕ να κερδίσουν τις επιχειρήσεις
Σε καταγγελίες περί "επικίνδυνου ανταγωνισμού" από πλευράς πόλεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας, Eoghan Murphy, αναφορικά με την προσέλκυση οικονομικών επιχειρήσεων, καθώς μάλιστα η Μεγάλη Βρετανία πλησιάζει στην οριστική αποχώρησή της από την ΕΕ.
Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο ιρλανδός υπουργός ο οποίος είναι αρμόδιος για την προώθηση του Δουβλίνου ως οικονομικό επίκεντρο, κατήγγηλε στην Ευρπωαϊκή Επιτροπή ορισμένες μεγάλες χρηματοπιστοτικές πρωτεύουσες αναφορικά με τη νοοτροπία "επικίνδυνου ανταγωνισμού" που παρουσιάζουν, με ορισμένες μάλιστα πόλεις να είναι "ιδιαίτερα επιθετικές στην προσπάθειά τους να κερδίσουν τις επιχειρήσεις".
Χωρίς να κατονομάζει κάποιο κράτος μέλος της ΕΕ, ο Murphy τόνισε ότι οι εν λόγω πόλεις "προσφέρουν δικλείδα ασφαλείας προς την ενιαία αγορά χωρίς να διαθέτουν τα απαιτούμενα κεφάλαια για να στηρίξουν την παρουσία τους εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης".
Μάλιστα, οι δηλώσεις του Murphy έρχονται λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του στελέχους της Bank of America, Nikolaus Naeger, ότι το Δουβλίνο αποτελεί μία έκτακτη και δεδομένη επιλογή που έχουμε για να θεσπίσουμε κάποια νέα βάση".
"Τίποτα δεν έχει αποφασιστεί, καθώς το Δουβλίνο αποτελεί μία επιλογή, ακριβώς όπως αποτελεί επιλογή και η Φρανκφούρτη ή το Άμστερνταμ", πρόσθεσε ο Naeger.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης