Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έχασε την κρατική στήριξη ο υποψήφιος αγοραστής της AC Milan – Υπό κατάρρευση το deal

Έχασε την κρατική στήριξη ο υποψήφιος αγοραστής της AC Milan – Υπό κατάρρευση το deal
«Αν οι Κινέζοι επενδυτές κάνουν πίσω δε θα είναι συναισθηματικά καλό για τον πατέρα μου, αλλά δε θα τον βλάψει οικονομικά, αν ληφθεί υπόψη η αποζημίωση»...
Η Sino-Europe Sports Investment Management Changxing έχασε πλέον την στήριξη του κινεζική δημοσίου, καθώς η κρατική Haixia Capital Management απέσυρε το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων της, όπως αποκαλύπτει σε ρεπορτάζ του το πρακτορείο Bloomberg.
Η Sino-Europe Sports είναι ο υποψήφιος αγοραστής της AC Milan, μίας εκ των ιστορικότερων ποδοσφαιρικών ομάδων της Ευρώπης, των έλεγχο της οποίας έχει επί τρεις 10ετίες ο μεγιστάνας Silvio Berlusconi.
«Αν οι Κινέζοι επενδυτές κάνουν πίσω δε θα είναι συναισθηματικά καλό για τον πατέρα μου, αλλά δε θα τον βλάψει οικονομικά, αν ληφθεί υπόψη η αποζημίωση», σχολίασε σχετικά ο Pier Silvio Berlusconi, γιος του δισεκατομμυριούχου και διευθύνων σύμβουλος του καναλιού Mediaset SpA…
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα μέσα στο μήνα, οι κινεζικές Αρχές είχαν απαγορεύσει στην Sino-Europe Sports να μεταφέρει κεφάλαια εκτός της ασιατικής χώρας για την εξαγορά της (επί επτά φορές!) πρωταθλήτριας Ευρώπης.
Ο λόγος τότε ήταν η δυσαρέσκεια της κινεζικής πρεσβείας στην Ιταλία για τη θερμή υποδοχή στον Dalai Lama, τον περασμένο Οκτώβριο.
Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, το deal των 740 εκατ. ευρώ ίσως κινδυνεύει με κατάρρευση…
Ωστόσο, ο 80χρονος πρώην πρωθυπουργός μόνο ζημιωμένος δε θα είναι, καθώς θα λάβει αποζημίωση (για την ακύρωση της συμφωνίας) 300 εκατ. ευρώ (τα 200 εκατ. τα έχει λάβει ήδη) και θα διατηρήσει ταυτόχρονα τον έλεγχο της αγαπημένης του ομάδας! 
Η συμφωνία θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2016…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης