Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με το Ρώσο πρόεδρο Putin θα συναντηθεί προσεχώς στη Μόσχα η Γερμανίδα καγκελάριος Merkel

Με το Ρώσο πρόεδρο Putin θα συναντηθεί προσεχώς στη Μόσχα η Γερμανίδα καγκελάριος Merkel
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στη Μόσχα στις 9 Μαρτίου 2017 του επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Sigmar Gabriel, ο Putin είχε δηλώσει πως «αναμένει την επίσκεψη της κυρίας ομοσπονδιακής καγκελαρίου»
Η καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel, θα επισκεφθεί προσεχώς τη Μόσχα για να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Vladimir Putin, ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017 ο Yuri Ushakov, σύμβουλος του Κρεμλίνου.
«Έχουμε συμφωνήσει όσον αφορά στην ημερομηνία», δήλωσε ο Ushakov, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitri Peskov, διευκρίνισε ότι η ρωσική κυβέρνηση θα ανακοινώσει την ημερομηνία της επίσκεψης της Merkel «ταυτόχρονα» με τη γερμανική καγκελαρία.
Η Merkel και ο Putin «ασφαλώς» και θα συζητήσουν σχετικά με την Ουκρανία, σύμφωνα με τον Peskov.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στη Μόσχα στις 9 Μαρτίου 2017 του επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Sigmar Gabriel, ο Putin είχε δηλώσει πως «αναμένει την επίσκεψη της κυρίας ομοσπονδιακής καγκελαρίου».
Η Merkel έχει να επισκεφθεί τη Μόσχα από τις 10 Μαΐου 2015, καθώς οι εντάσεις ανάμεσα στη Ρωσία και τους δυτικούς έχουν κλιμακωθεί εξαιτίας της ουκρανικής σύρραξης.
Δεν είχε πάει να παρακολουθήσει τη στρατιωτική παρέλαση της 9ης Μαΐου για την επέτειο των 70 χρόνων από τη νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Όπως κι εκείνη, οι περισσότεροι ηγέτες δυτικών κρατών μποϊκοτάρισαν τον εορτασμό σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την προσάρτηση της Κριμαίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης