Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: «Πρωταθλήτρια» της Ευρωζώνης στις συνταξιοδοτικές δαπάνες η Ελλάδα με 13,3% του ΑΕΠ

Bloomberg: «Πρωταθλήτρια» της Ευρωζώνης στις συνταξιοδοτικές δαπάνες η Ελλάδα με 13,3% του ΑΕΠ
Στον αντίποδα η χώρα με τις μικρότερες συνταξιοδοτικές δαπάνες στην Ευρωζώνη είναι η Ιρλανδία, με ποσοστό μόλις 4,9% του ΑΕΠ της, με βάση τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2014 που είναι και τα πλέον πρόσφατα
«Πρωταθλήτρια» στις συνταξιοδοτικές δαπάνες μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης αναδεικνύεται η Ελλάδα παρά τις περικοπές που έχουν επέλθει, όπως επισημαίνει σε δημοσίευμά του το Bloomberg.
Η Ελλάδα δαπανά το 13,3% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της για τις συντάξεις γήρατος σημειώνει το Bloomberg, προσθέτοντας πως πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρωζώνη.
Μάλιστα αναφέρει ότι το θέμα των πρόσθετων περικοπών των συντάξεων αποτελεί σημείο τριβής στις συνομιλίες μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των διεθνών πιστωτών της για την ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης του τρίτου προγράμματος διάσωσης.
Στον αντίποδα η χώρα με τις μικρότερες συνταξιοδοτικές δαπάνες στην Ευρωζώνη είναι η Ιρλανδία, με ποσοστό μόλις 4,9% του ΑΕΠ της, με βάση τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2014 που είναι και τα πλέον πρόσφατα.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης