Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπέρ της εξόδου από την ΕΕ ένας από τους επικρατέστερους υποψήφιους για την ηγεσία του Κόμματος των Φινλανδών

Υπέρ της εξόδου από την ΕΕ ένας από τους επικρατέστερους υποψήφιους για την ηγεσία του Κόμματος των Φινλανδών
Ο Jussi Halla-aho, είναι και μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ανυποχώρητος πολέμιος της μετανάστευσης 
Υπέρ της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση τάχθηκε ευθέως σήμερα 14 Μαρτίου 2017 ένας από τους επικρατέστερους υποψήφιους για την ηγεσία του δεύτερου ισχυρότερου κόμματος της Φινλανδίας, του Κόμματος των Φινλανδών, ξεκαθαρίζοντας μάλιστα ότι αν κερδίσει θα αρχίσει εκστρατεία για το «Fixit».
Ο Jussi Halla-aho, ο οποίος είναι και μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είναι ένας ανυποχώρητος πολέμιος της μετανάστευσης και φαντάζει ως ο διάδοχος του Timo Soini που θα αποχωρήσει από την ηγεσία του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος τον Ιούνιο 2017.
«Οι πολιτικοί λόγοι για την εγκατάλειψη, ειδικά του ευρώ, είναι πολύ σαφείς, και οι οικονομικοί λόγοι είναι επίσης ξεκάθαροι.
Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι για το οποίο πρέπει να καλέσουμε ενεργά στο κόμμα», δήλωσε ο Φινλανδός πολιτικός, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων STT.
Σημειώνεται ότι η κεντροδεξιά κυβέρνηση της σκανδιναβικής χώρας παραμένει δεσμευμένη στο ευρώ και στην Ε.Ε.
Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που είχε διενεργηθεί τον περασμένο Ιούλιο, το 68% των πολιτών τάσσονται υπέρ της συμμετοχής στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ίσο ποσοστό τάσσεται εναντίον της διεξαγωγής δημοψηφίσματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης