Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΟΣΑ: Η ισπανική οικονομία χρήζει περαιτέρω βελτίωσης - «Αγκάθι» η ανεργία των νέων

ΟΟΣΑ: Η ισπανική οικονομία χρήζει περαιτέρω βελτίωσης - «Αγκάθι» η ανεργία των νέων
«Το υψηλότατο ποσοστό των μακροπρόθεσμα ανέργων θέτει σε κίνδυνο την ποιότητα του εργατικού δυναμικού και τροφοδοτεί τη δυσαρέσκεια και την αποξένωση»
Παρά τις όποιες προσπάθειες μετά το ξέσπασμα της κρίσης χρέους, η ισπανική οικονομία χρήζει περαιτέρω βελτίωσης, σχολιάζει στη σχετική του έκθεση ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).
«Η εξάρτηση της κυβέρνησης του Mariano Rajoy από τις βραχυπρόθεσμες συμβάσεις εργασίας, το αναποτελεσματικό φορολογικό σύστημα και η κακή κατανομή των πληρωμών, αυξάνουν το ρίσκο, παρά το γεγονός ότι η οικονομία έχει αρχίσει πάλι να αναπτύσσεται χάρη στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
Η επισφαλής φύση της αγοράς εργασίας και η επίμονα χαμηλή παραγωγικότητα είναι δύο από τους κύριους κινδύνους που αντιμετωπίζει η Ισπανία», αναφέρει ο ΟΟΣΑ, επισημαίνοντας ότι αν και η ανεργία έχει συρρικνωθεί στο 19% από το 26% που ήταν πριν λίγα χρόνια, ο αριθμός των άνεργων νέων είναι εξαιρετικά υψηλός, πάνω από το 40%!
«Το υψηλότατο ποσοστό των μακροπρόθεσμα ανέργων θέτει σε κίνδυνο την ποιότητα του εργατικού δυναμικού και τροφοδοτεί τη δυσαρέσκεια και την αποξένωση.
Ενδεχόμενη λύση είναι η συνεχιζόμενη ισχυρή οικονομική ανάπτυξη, η ενίσχυση της κατάρτισης και η καλύτερη στήριξη του ελάχιστου εισοδήματος», συμπληρώνει ο Οργανισμός, κρούοντας στη συνέχεια τον κώδωνα του κινδύνου για το δημόσιο χρέος, το οποίο έχει τριπλασιαστεί από το 2007, βρισκόμενο αυτή τη στιγμή στο 100% του ισπανικού ΑΕΠ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης