Τελευταία Νέα
Διεθνή

Danske Bank: Οι ολλανδικές εκλογές στο επίκεντρο της Ευρώπης - Πιθανή νίκη Wilders

Danske Bank: Οι ολλανδικές εκλογές στο επίκεντρο της Ευρώπης - Πιθανή νίκη Wilders
Οι αναλυτές της δανέζικης τράπεζας εκτιμούν ότι ακόμα και αν κερδίσει το PVV δε θα είναι σε θέση να σχηματίσει κυβέρνηση
Ως το πιο σημαντικό γεγονός της τρεχουσας εβδομάδας για την Ευρώπη χαρακτηρίζουν οι αναλυτές της Dankse Bank τις αυριανές (15/3) εκλογές στην Ολλανδία, ενώ θεωρούν αρκετά πιθανό το ενδεχόμενο επικράτισης του Geert Wilders.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι αναλυτές στη σημείωμά τους, "με βάση τη γενική λαϊκίστικη διάθεση στην Ευρώπη, αναμένουμε το ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας (PVV) υπό την ηγεσία του Geert Wilders να έχει καλά αποτελέσματα και πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να αποτελέσει τη μεγαλύτερη παράταξη του κοινοβουλίου".
Ωστόσο, σπεύδουν να διευκρινήσουν πως "από τη στιγμή που τα υπόλοιπα κόμματα έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού μαζί του, δεν πιστεύουμε ότι το PVV θα είναι σε θέση να σχηματίσει κυβέρνηση".
Παράλλξλα, οι αναλυτές της τράπεζας αναφέρθηκαν στο γεγονός της μακράς διαδικασίας δημιουργίας συμμαχιών η οποία θα ξεκινήσει μετά το πέρας των αποτελεσμάτων και η οποία θα μπορούσε να διαρκέσει αρκετούς μήνες μέχρι να σχηματιστεί η καινούργια κυβέρνηση.
Σε ότι αφορά την νεοσυσταθείσα κυβέρνηση, εκτιμούν ότι "θα ήταν πιθανό να αποτελείται από έναν συνασπισμό τουλάχιστον πέντε κεντροδεξιών και κεντροαριστερών κομμάτων".
"Ακόμη και αν το PVV ήταν σε θέση να εξασφαλίσει αρκετές έδρες προκειμένου να σχηματίσει κυβέρνηση, θα ήταν πολύ δύσκολο να διεξάγει το δημοψήφισμα που αφορά τη συμμετοχή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση", καταλήγουν οι αναλυτές της Danske Bank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης