Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απαράδεκτη η στάση της Τουρκίας ακυρώνει την συμφωνία για το προσφυγικό – Σε δυσχερή θέση (πάλι) η Ελλάδα

Απαράδεκτη η στάση της Τουρκίας ακυρώνει την συμφωνία για το προσφυγικό – Σε δυσχερή θέση (πάλι) η Ελλάδα
Ένα χρόνο μετά την συμφωνία Τουρκίας με ΕΕ, όπου η Τουρκία έλαβε 3 δισεκ. δολάρια η Τουρκία ακυρώνει μονομερώς την συμφωνία για το προσφυγικό
Η Τουρκία συνεχίζει την κλιμάκωση της έντασης με την Ευρώπη….καθώς η τουρκική ηγεσία δηλώνει ότι ακυρώνει την συμφωνία για το προσφυγικό καθώς η άλλη πλευρά δηλαδή η ΕΕ δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της.
Οι νέες προκλητικές απειλές της Τουρκίας συνδέονται προφανώς με την επικίνδυνη τροπή που έχουν λάβει οι σχέσεις Τουρκίας και Ολλανδίας.
Η ένταση δεν έχει κοπάσει.
Ήδη ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας Numan Kurtulmus τόνισε ότι «οι πολιτικοί της Ευρώπης είναι υπό φασιστική και νεοναζιστική επιρροή» και σε απάντηση, η Τουρκία θα αναστείλει όλες τις διπλωματικές συναντήσεις υψηλού επιπέδου και θα ακυρώσει όλες τις άδειες πτήσης για τους Ολλανδούς πολιτικούς.
Η Τουρκία δήλωσε ότι θα επιβάλει διάφορες ταξιδιωτικές κυρώσεις στους ολλανδικούς διπλωμάτες, στον απόηχο της απόφασης της ολλανδικής κυβέρνησης να απαγορεύσει σε δύο τούρκους  υπουργούς να μιλήσουν σε τούρκους πολίτες στην Ολλανδία.
Η Τουρκία θα κλείσει τον εναέριο χώρο της στους ολλανδικούς διπλωμάτες μέχρι η Ολλανδία να αποδεχθεί τα τουρκικά αιτήματα.
Ο Kurtulmus ανέφερε επίσης ότι ο πρεσβευτής της Ολλανδίας στην Τουρκία, δεν θα του επιτραπεί να επιστρέψει.
Τι σηματοδοτεί η ξαφνική τουρκική κλιμάκωση έναντι της Ολλανδίας;
Ως υπενθύμιση, οι άμεσες επενδύσεις της Ολλανδίας στην Τουρκία ανέρχονται σε 22 δισεκ. δολάρια, καθιστώντας την Ολλανδία την μεγαλύτερη πηγή ξένων επενδύσεων, με μερίδιο 16%.
Επιπλέον, οι τουρκικές εξαγωγές προς τις Κάτω Χώρες ανήλθαν σε 3,6 δισ δολάρια το 2016, καθιστώντας τη δέκατη μεγαλύτερη αγορά για τα τουρκικά εμπορεύματα, σύμφωνα με το τουρκικό ινστιτούτο στατιστικής.
Η Τουρκία εισάγει 3 δισεκ. δολάρια αξίας ολλανδικών προϊόντων το 2016. Σε περίπτωση που η διπλωματική έφτυσε οδηγήσει σε

Η Τουρκία ακυρώνει την συμφωνία για το προσφυγικό με την ΕΕ

Ωστόσο, η πιο ανησυχητική εξέλιξη και η οποία μπορεί να επηρεάσει την έκβαση των εκλογών στην Ολλανδία που θα διεξαχθούν στις 15 Μαρτίου, ο Kurtulmus τόνισε ότι η συμφωνία Τουρκίας – ΕΕ για το προσφυγικό έχει λήξει.
Πράγμα που σημαίνει ότι, ένα χρόνο μετά την συμφωνία Τουρκίας με ΕΕ, όπου η Τουρκία έλαβε 3 δισεκ. δολάρια η Τουρκία ακυρώνει μονομερώς την συμφωνία και το επόμενο βήμα θα είναι η Τουρκία να κατακλύσει την Ευρώπη με τους πρόσφυγες που βρίσκονται ακόμη στα ελληνοτουρκικά σύνορα.
Η Τουρκία φιλοξενεί σήμερα πάνω από 2 εκατομμύρια πιθανούς μετανάστες, η κατάσταση των προσφύγων στην Ευρώπη μπορεί να επιδεινωθεί, και ως επακόλουθο, η υποστήριξη στα κόμματα με αντιμεταναστευτικές πολιτικές ή εθνικιστικά κόμματα θα ισχυροποιηθούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης