Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Επιπλέον 14 εκατ. πολίτες θα μείνουν ανασφάλιστοι με το πρόγραμμα Υγείας των Ρεπουμπλικάνων

ΗΠΑ: Επιπλέον 14 εκατ. πολίτες θα μείνουν ανασφάλιστοι με το πρόγραμμα Υγείας των Ρεπουμπλικάνων
Μέχρι το 2018, ο συνολικός αριθμός ανασφάλιστων στις Η.Π.Α. θα εκτοξευθεί στα 24 εκατομμύρια!
Τουλάχιστον 14 εκατομμύρια πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών θα χάσουν την κοινωνική τους ασφάλιση από την αντικατάσταση του «Obamacare» (Affordable Care Act, ACA) με το πρόγραμμα Υγείας (American Health Care Act, AHCA) που πρότειναν στις 7 Μαρτίου 2017 οι Ρεπουμπλικάνου του Donald Trump, σύμφωνα με όσα υποστήριξε νωρίτερα σήμερα το αμερικανικό Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου.
Ως αποτέλεσμα, μέχρι το 2018, ο συνολικός αριθμός ανασφάλιστων στις Η.Π.Α. θα εκτοξευθεί στα 24 εκατομμύρια, ενώ το Γραφείο αυξάνει στα 34 εκατομμύρια την πρόβλεψή του μέχρι το 2026!
Μάλιστα, υπάρχει περίπτωση ο αριθμός των ανασφάλιστων το 2026 να ανέλθει ακόμα και στα 52 εκατομμύρια, έναντι 28 εκατομμύρια που θα ήταν αν ίσχυε ακόμα το πρόγραμμα δημόσιας Υγείας «Obamacare», έμπνευσης του ίδιου του Barack Obama.
Ωστόσο, το Γραφείο αναγνωρίζει ότι το AHCA θα συρρικνώσει κατά 337 δισ. δολάρια το δημοσιονομικό έλλειμμα των Η.Π.Α. τα επόμενα 10 χρόνια.
Παρά τις όποιες αντιδράσεις, το σχέδιο αναμένεται να εγκριθεί και από τα δύο νομοθετικά σώματα των Η.Π.Α., την Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι διαθέτουν και στα δύο ισχυρή πλειοψηφία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης