Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκλεισμός παλαιότερων και ρυπογόνων αυτοκινήτων από την ισπανική πρωτεύουσα το 2025

Αποκλεισμός παλαιότερων και ρυπογόνων αυτοκινήτων από την ισπανική πρωτεύουσα το 2025
Στο πλαίσιο της απαγόρευσης, το επιτρεπόμενο όριο εκπομπής διοξειδίου του αζώτου (nitrogen dioxide) - ένα δηλητηριώδες αέριο που «ενοχοποιείται» για πρόκληση αναπνευστικών προβλημάτων - από αυτοκίνητα θα μειωθεί κατά 15%
Η πόλη της Μαδρίτης σχεδιάζει να αποκλείσει από το κέντρο της τα παλαιότερα και περισσότερο ρυπογόνα αυτοκίνητα με έναρξη εφαρμογής του μέτρου από το 2025, όπως ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017.
Στο πλαίσιο της καταπολέμησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, από το 2025 στην ισπανική πρωτεύουσα θα απαγορεύεται η είσοδος βενζινοκίνητων αυτοκινήτων που ταξινομήθηκαν πριν το 2000, καθώς και πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων που ταξινομήθηκαν πριν το 2006, κατηγορίες οχημάτων στις οποίες σήμερα αντιστοιχεί το 20% της μόλυνσης όλων των ταξινομημένων αυτοκινήτων που βρίσκονται σε κυκλοφορία.
Στο πλαίσιο της απαγόρευσης, το επιτρεπόμενο όριο εκπομπής διοξειδίου του αζώτου (nitrogen dioxide) - ένα δηλητηριώδες αέριο που «ενοχοποιείται» για πρόκληση αναπνευστικών προβλημάτων - από αυτοκίνητα θα μειωθεί κατά 15%, όπως ανέφερε η δήμαρχος της Μαδρίτης, Manuela Carmen.
Η ισπανική πρωτεύουσα έχει αποτύχει επί οκτώ συναπτά έτη στην ικανοποίηση των πανευρωπαϊκών προδιαγραφών ποιότητας αέρα που έχει θέσει η Ε.Ε..
Στο πλαίσιο του σχεδιασμού της για τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στη Μαδρίτη, η δήμαρχός της ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα 30 μέτρων αξίας 544 εκατ. ευρώ, στα οποία περιλαμβάνεται η παροχή κινήτρων για τη μεγαλύτερη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά και την ανάπλαση αστικών περιοχών της πρωτεύουσας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης