Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Νέα απεργία των εργαζόμενων στα αεροδρόμια του Βερολίνου αύριο, Δευτέρα (13/3)

Reuters: Νέα απεργία των εργαζόμενων στα αεροδρόμια του Βερολίνου αύριο, Δευτέρα (13/3)
Το αίτημά τους είναι να αυξηθούν από 11 σε 12 ευρώ την ώρα οι αποδοχές τους, ενώ η εργοδοσία προσφέρει αύξηση 10 σεντς
Το προσωπικό εδάφους στα δύο αεροδρόμια του Βερολίνου θα ξεκινήσει μία 25ωρη απεργία τη Δευτέρα 13/3, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή 12/3 το συνδικάτο Verdi, κλιμακώνοντας τη δράση του για μία διαφορά σχετικά με τις πληρωμές, που οδήγησε στην ακύρωση 1.000 πτήσεων, σύμφωνα με το Reuters.
Οι εργαζόμενοι στα αεροδρόμια του Βερολίνου Tegel και Schoenefeld θα αποχωρήσουν στις 4:00 (5:00 ώρα Ελλάδας) τη Δευτέρα 13/2 και θα ολοκληρώσουν την κινητοποίησή τους στις 5:00 (6:00 ώρα Ελλάδας) την Τρίτη 14/2 ανακοίνωσε το συνδικάτο Verdi.
Η Lufthansa ανέφερε από την πλευρά της ότι θα ακυρώσει όλες τις πτήσεις της τη Δευτέρα από τη Φρανκφούρτη και το Μόναχο προς το Βερολίνο, αλλά και αντίστροφα από την πρωτεύουσα της Γερμανίας σε αυτές τις δύο πόλεις.
Δεν διευκρίνισε πόσες πτήσεις θα ακυρωθούν.
Το συνδικάτο θέλει μία αύξηση στις αποδοχές του προσωπικού εδάφους στα 12 ευρώ την ώρα, από τα 11 ευρώ για ένα έτος, ενώ η εργοδοσία προσφέρει 10 σεντς επιπλέον για τα επόμενα πέντε χρόνια.
Όπως και η Lufthansa, κι άλλες αεροπορικές εταιρίες (Air Berlin, easyJet, Ryanair) εξυπηρετούνται από αυτά τα δύο αεροδρόμια.
Τα καθήκοντα του προσωπικού ασφαλείας περιλαμβάνουν τον έλεγχο των επιβατών, τη φόρτωση των αεροπλάνων και την καθοδήγηση των αεροσκαφών στην πίστα.
Δεκάδες χιλιάδες επιβάτες καθηλώθηκαν στο Βερολίνο την Παρασκευή 10/3, καθώς η τελευταία απεργία του προσωπικού εδάφους είχε ως συνέπεια τη ματαίωση 700 πτήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης