Τελευταία Νέα
Διεθνή

Renzi: Το να είσαι αριστερός δεν σημαίνει ότι πρέπει να τρέχεις πίσω από τα τοτέμ του παρελθόντος

Renzi: Το να είσαι αριστερός δεν σημαίνει ότι πρέπει να τρέχεις πίσω από τα τοτέμ του παρελθόντος
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μ. Renzi, μίλησε στους υποστηρικτές του, ενόψει τις ανοικτής διαδικασίας εκλογής του νέου γραμματέα των "Δημοκρατικών" στις 30/4
«Το να είσαι αριστερός δεν σημαίνει ότι πρέπει να τρέχεις πίσω από τα τοτέμ του παρελθόντος», υπογράμμισε στο Τορίνο ο  πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μ. Renzi, μιλώντας στους υποστηρικτές του, στους χώρους της πρώην βιομηχανίας της Fiat Lingotto, ενόψει τις ανοικτής διαδικασίας εκλογής του νέου γραμματέα των "Δημοκρατικών" στις 30 Απριλίου.
Όπως είπε, «στέλνουμε αυτό το μήνυμα σε όσους νομίζουν πως το να είσαι αριστερός σημαίνει να ανεβαίνεις σε μια εξέδρα με την γροθιά υψωμένη και να τραγουδάς το "μπαντιέρα ρόσσα".
Αντιπροσωπεύουν κάτι που δεν υφίσταται πλέον», καθώς «είναι μια γραφική εικόνα, δεν πρόκειται για πολιτική».
Κάνοντας αναφορά στα μέλη της του κινήματος των «Δημοκρατών και Προοδευτικών» που πρόσφατα δημιουργήθηκε από  μέρος της αριστερής μειοψηφίας του κόμματος, τόνισε πως «δεν κατάλαβαν ότι η κοινότητα των ανθρώπων, των μελών των Δημοκρατικών, εκφράζει ισχύ και σταθερότητα, ανεξάρτητα από την ηγεσία.
Ας το πάρουν απόφαση, διότι είναι κάτι που υπήρχε πριν από εμάς και θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά από μας.
Στην φάση αυτή πορεύεται μαζί μας».
Σημειώνεται ότι στην εκδήλωση του Renzi ήταν παρών και ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός, Paolo Gentiloni, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Twitter έγραψε «σήμερα βρίσκομαι στο Lingotto με τον Μ. Renzi.
Περισσότερη δύναμη στο Δημοκρατικό Κόμμα, για το συμφέρον της Ιταλίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης