Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Το παρασκήνιο της συνομιλίας του Ολλανδού ΥΠΕΞ Koenders με τον Cavusoglu

Politico: Το παρασκήνιο της συνομιλίας του Ολλανδού ΥΠΕΞ Koenders με τον Cavusoglu
Η Ολλανδία είναι η πρώτη χώρα που λαμβάνει τέτοια μέτρα όμως υπάρχουν κι άλλες στην ΕΕ που έχουν ταχθεί κατά της καμπάνιας Erdogan για το δημοψήφισμα
Το παρασκήνιο της συνομιλίας που είχε με τον Τούρκο υπουργού Εξωτερικών αποκάλυψε στο Politico, ο ολλανδός ΥΠΕΞ Bert Koenders.
Όπως αναφέρει ο ολλανδός υπουργός είχε ενημερώσει πολύ πριν την απαγόρευση προσγείωσης του αεροπλάνου του, ότι δεν επιτρέπεται η πραγματοποίηση μια τουρκικής καμπάνιας με αφορμή το δημοψήφισμα στις 16 Απριλίου, σε ολλανδικό έδαφος.
«Παρότι δεν θα μπορούσα να εμποδίσω τον τούρκο υπουργό από το να μιλήσει σε πολίτες τουρκικής καταγωγής, του ξεκαθάρισα ωστόσο ότι η κυβέρνηση δεν του παρέχει το χώρο και τις δυνατότητες για να πραγματοποιήσει μαζική συγκέντρωση» τόνισε ο Koenders.
Μάλιστα αναφέρει ότι στη συνομιλία τους του ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμεί να τον συναντήσει καθώς και ότι «το γεγονός ότι η Ολλανδία είναι η πρώτη χώρα που λαμβάνει τέτοια μέτρα δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κι άλλες στην ΕΕ που έχουν ταχθεί κατά της καμπάνιας Erdogan για το δημοψήφισμα σε ευρωπαϊκό έδαφος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης