Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η άφιξη του επικεφαλής της Λέγκας του Βορρά στη Νάπολι έγινε αιτία για οδομαχίες

tags :
Reuters: Η άφιξη του επικεφαλής της Λέγκας του Βορρά στη Νάπολι έγινε αιτία για οδομαχίες
Ο δήμαρχος της πόλης στήριξε τους διαδηλωτές, αλλά ο Matteo Salvini επισκέφτηκε τη Νάπολι με παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας
Η αστυνομία συγκρούστηκε με διαδηλωτές το Σάββατο 11/3 στη Νάπολι, οι οποίοι έκαναν πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στον ηγέτη της Λέγκας του Βορρά Matteo Salvini, του οποίου το κόμμα είναι γνωστό για τη ρητορική του κατά του ιταλικού νότου, όπως μεταδίδει το Reuters.
Οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν κανονάκια νερού και δακρυγόνα για να διαλύσουν τους περίπου 200 με 300 ανθρώπους οι οποίοι βγήκαν από την ειρηνική πορεία που γινόταν και πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ.
Άνθρωποι με μαύρες κουκούλες και κράνη ξερίζωσαν πινακίδες για την οδική σήμανση και έβαλαν φωτιά σε κάδους σκουπιδιών στη δυτική πλευρά της πόλης, κοντά στο ποδοσφαιρικό γήπεδο.
Ο δήμαρχος της Νάπολι Luigi de Magistris στήριξε τους διαδηλωτές που ήθελαν να εμποδίσουν τον Salvini από το να μιλήσει στην πόλη, αλλά ο υπουργός Εσωτερικών Marco Minniti ζήτησε από την αστυνομία να διασφαλίσει ότι η επίσκεψη θα γίνει κανονικά.
Ο Salvini είχε βιντεοσκοπηθεί οκτώ χρόνια νωρίτερα να τραγουδάει ένα προσβλητικό τραγούδι για τους Ναπολιτάνους σε μία εκδήλωση της Λέγκας του Βορρά.
Αλλά από τότε εγκατέλειψε τη ρητορική κατά του ιταλικού νότου και σχεδιάζει να βάλει υποψηφιότητα για πρωθυπουργός το 2018.
Σε μία προσπάθεια να διευρύνει την υποστήριξη για το κόμμα του από το 2013, οπότε και διαδέχτηκε στην ηγεσία τον Umberto Bossi, o Salvini έχει απολογηθεί για την παραδοσιακή στάση που έχει το κόμμα του κατά του ιταλικού νότου.
"Θέλω να πάω στην περιφέρεια της Νάπολι, εκεί όπου η ζωή είναι αληθινή" είπε ο Salvini στους υποστηρικτές του στη Νάπολι το Σάββατο 11/3.
Η Λέγκα του Βορρά ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1980, κάνοντας τότε εκστρατεία για την ανεξαρτητοποίηση της βόρειας Ιταλίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης