Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Έκλεισε εμπορικό κέντρο στο Essen υπό τον φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος

Γερμανία: Έκλεισε εμπορικό κέντρο στο Essen υπό τον φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος
Δύο άτομα κρατούνται και ανακρίνονται στο γειτονικό Ομπερχάουζεν
Η γερμανική αστυνομία σφράγισε και έκλεισε εμπορικό κέντρο στην καρδιά της πόλης του Essen (Έσσεν) το Σάββατο 11/3, μετά την προειδοποίηση των μυστικών υπηρεσιών για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα, μεταδίδει το Reuters.
Η Γερμανία είναι πάντα σε κατάσταση συναγερμού μετά τις επιθέσεις Ισλαμιστών στο Βέλγιο και τη Γαλλία, αλλά και το μακελειό που είχε προκαλέσει στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου σκοτώνοντας 12 ανθρώπους ένας Τυνήσιος στον οποίο δεν είχε χορηγηθεί άσυλο.
"Χθες, είχαμε πολύ σοβαρές ενδείξεις ότι σχεδιαζόταν μία επίθεση για σήμερα" ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Essen στην τηλεόραση του Reuters.
"Για αυτόν τον λόγο υποχρεωθήκαμε να πάρουμε τα συγκεκριμένα μέτρα" συμπλήρωσε ο ίδιος.
Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό πάλι από την αστυνομία, ότι το εμπορικό κέντρο Limbecker Platz ήταν πιθανός στόχος τρομοκρατικής επίθεσης.
Ένοπλοι αστυνομικοί και βανάκια περικύκλωσαν το εμπορικό κέντρο, ένα από τα μεγαλύτερα στη Γερμανία με πάνω από 200 καταστήματα λιανικών πωλήσεων, αλλά οι δρόμοι γύρω από αυτό ήταν ανοιχτοί και η κυκλοφορία διεξαγόταν κανονικά.
Το απόγευμα η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έκανε έρευνα σε ένα διαμέρισμα στη γειτονική πόλη του Ομπερχάουζεν και ο ιδιοκτήτης του ανακρίνεται.
Ακόμα ένας άνδρας από ίντερνετ καφέ κρατείται στην ίδια περιοχή για ανάκριση.
Η αστυνομία δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, πέρα από το γεγονός ότι οι ανακρίσεις στο Ομπερχάουζεν συνδέονται με την υπόθεση του Έσσεν.
Το Έσσεν βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή της κοιλάδας του Ρουρ και έχει 600 χιλιάδες κατοίκους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης