Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ο Schaeuble απέρριψε αίτημα βουλευτών του CDU για μειώσεις φόρων εν όψη των εκλογών

Reuters: Ο Schaeuble απέρριψε αίτημα βουλευτών του CDU για μειώσεις φόρων εν όψη των εκλογών
Οι Χριστιανοδημοκράτες βουλευτές ζητούν μειώσεις 30 δις ευρώ - Ο Schaeuble δίνει τα μισά
Ο Wolfgang Schaeuble δεν είναι σκληρός μόνο με την Ελλάδα αλλά και με τους γερμανούς χρισταινοδημοκράτες βουλευτές που εισηγήθηκαν νέες φορολογικές περικοπές, ύψους 30 δις ευρώ μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.
Όπως αναφέρει το Reuters, αρκετοί βουλευτές του συντηρητικού κόμματος της A. Merkel ζήτησαν από το υπουργείο Οικονομικών να προαναγγείλει φορολογικές μειώσεις μετά τις γερμανικές εκλογές με τον Shaeuble να τις απορρίπτει λέγοντας ότι « υπάρχει δυνατότητα μόνο για μειώσεις 15 δις ευρώ».
Ο γερμανός υπουργός που στοχεύει να διατηρήσει μια δημοσιονομική σταθερότητα στην γερμανική οικονομία δήλωσε σε συνέντευξη του στη γερμανική Neueste Nachrichten ότι «μειώσεις φόρων πάνω από αυτό το ποσό θα δημιουργούσε νέο δημοσιονομικό χρέος».
Όπως υπογράμμισε «η Γερμανία χρειάζεται να διασφαλίσει ότι διαθέτει επαρκείς οικονομικούς πόρους για να καλύπτει τις ανάγκες για την ασφάλεια, την υποδομή για την ένταξη των μεταναστών και την έρευνα».
«Οι πολίτες βγαίνουν πάντα κερδισμένοι από την θετική οικονομική ανάπτυξη και την ασφάλεια της εργασίας.
Άλλωστε οι μισθοί αυξάνονται, το ίδιο και οι συντάξεις.
Αυτό είναι προς όφελος των ανθρώπων» υποστήριξε.
Οι εισηγήσεις για φορολογικές περικοπές δείχνει το φόβο των βουλευτών του CDU για την ανοδική πορεία που παρουσιάζουν οι Σοσιαλιστές του SPD μετά και την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Martin Schulz.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης