Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cinco Dias: Το μέλλον της Ευρώπης εξαρτάται από τον Macron - Πρέπει να τη σώσει

Cinco Dias: Το μέλλον της Ευρώπης εξαρτάται από τον Macron - Πρέπει να τη σώσει
Το ισπανικό δίκτυο τονίζει πως «δε θα ήταν υπερβολή να ισχυριστεί κανείς ότι το μέλλον της Ευρώπης κρέμεται από μια κλωστή»
Το μέλλον της Ευρώπης εξαρτάται από τον Emmanuel Macron, πρέπει να τη σώσει.
Την εκτίμηση αυτή διατυπώνει το ισπανικό δίκτυο Cinco Dias, εξυμνώντας τη θαρραλέα στάση του υποψήφιου προέδρου της Γαλλίας.
Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, ο Macron ξεκίνησε την περιοδεία του από τις περιοχές της Γαλλίας, όπου το Εθνικό Μέτωπο έχει «το πάνω χέρι», περιοχές των εργατικών τάξεων, όπου η ανεργία είναι στα ύψη και οι πληθυσμοί μεταναστών μεγάλοι.
Αντί να αποφύγει αυτές τις περιοχές, ο Macron επέλεξε ένα διαφορετικό αφήγημα:
«Οι μετανάστες», λέει, «δεν ευθύνονται για την κατάστασή της και η απέλασή τους δε θα βελτιώσει τίποτα.
Αυτό που θα έχει αποτέλεσμα είναι η μεταρρύθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών, των διοικητικών δομών και των κανονισμών που προστατεύουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα».
Ο Macron, επισημαίνει το ισπανικό δίκτυο, έχει αποκηρύξει τον αμερικανικό προστατευτισμό, με τον ίδιο αυθορμητισμό, με τον οποίοι οι περισσότεροι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν παραμείνει σιωπηλοί.
Τώρα φαίνεται ότι είναι σε θέση να κερδίσει τη Le Pen στον β’ γύρο των εκλογών στη Γαλλία, σημειώνει το ισπανικό δίκτυο, τονίζοντας πως «δε θα ήταν υπερβολή να ισχυριστεί κανείς ότι το μέλλον της Ευρώπης κρέμεται από μια κλωστή».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης