Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gentiloni: «Επανίδρυση της Ευρώπης» με έμφαση σε ασφάλεια και απασχόληση στη σύνοδο της Ρώμης

Gentiloni: «Επανίδρυση της Ευρώπης» με έμφαση σε ασφάλεια και απασχόληση στη σύνοδο της Ρώμης
Δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός, ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May - που ανέλαβε να οδηγήσει τη χώρα της εκτός Ε.Ε. μετά την αντίστοιχη απόφαση των Βρετανών στο ιστορικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016 - δεν θα λάβει μέρος στην ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής της Ρώμης
Στην «επανίδρυση της Ευρώπης» με έμφαση στην ασφάλεια και στην απασχόληση θα εστιάσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες των 27 χωρών-μελών της Ε.Ε. που απομένουν μετά το Brexit κατά τη διάρκεια της επετειακής συνόδου κορυφής της Ε.Ε. στη Ρώμη στις 25 Μαρτίου 2017, με αφορμή τη συμπλήρωση 60 ετών από την υπογραφή της ιδρυτικής συνθήκης της ΕΟΚ.
Αυτό ανέφερε σήμερα Παρασκευή 10/3 ο Ιταλός πρωθυπουργός, Paolo Gentiloni, σύμφωνα με τον οποίο η Ευρώπη έχει πολλούς λόγους να είναι υπερήφανη για όσα έχει επιτύχει, εκφράζοντας την αυτοπεποίθηση ότι θα καταφέρει να θεραπεύσει τις πληγές που άνοιξαν μια παρατεταμένη οικονομική και προσφυγική κρίση, αλλά και το Brexit.
«Όλοι οι ηγέτες επέδειξαν ενδιαφέρον να χρησιμοποιήσουν αυτήν την αφορμή [της συνόδου της Ρώμης] για την επανίδρυση της Ευρώπης», όπως τόνισε ο Gentiloni σε συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της διήμερης συνόδου κορυφής της Ε.Ε..
Δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός, ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May - που ανέλαβε να οδηγήσει τη χώρα της εκτός Ε.Ε. μετά την αντίστοιχη απόφαση των Βρετανών στο ιστορικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016 - δεν θα λάβει μέρος στην ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής της Ρώμης.
Σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, η Ιταλία θα ηγείται των επετειακών εκδηλώσεων για τα 60 χρόνια από τη Συνθήκη της Ρώμης, ενώ συντάσσει και κείμενο-διακήρυξη κοινής αποδοχής το οποίο θα θέτει τις προτεραιότητες της Ε.Ε. για την επόμενη δεκαετία.
Αν και δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, το προσχέδιο του κειμένου αυτού κάνει λόγο για έμφαση της Ε.Ε. στους εξής τέσσερις τομείς για τα επόμενα 10 χρόνια: ασφάλεια, ανάπτυξη, κοινωνικά ζητήματα και διεθνής ρόλος της Ε.Ε..
Ο Gentiloni επεσήμανε, ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να επιταχύνουν τη συνεργασία τους σε ζητήματα κοινωνικής πολιτικής - όπως τα επιδόματα ανεργίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων - ενώ θα πρέπει παράλληλα και να αναβαθμίσει τις δυνατότητες κοινής ευρωπαϊκής άμυνας και να υπογράψει εμπορικές συμφωνίες με περισσότερες χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης