Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kenny (πρωθ. Ιρλανδίας): Με το Brexit η Βρετανία θα πρέπει να πληρώσει οφειλόμενες δεσμεύσεις στην Ε.Ε.

Kenny (πρωθ. Ιρλανδίας): Με το Brexit η Βρετανία θα πρέπει να πληρώσει οφειλόμενες δεσμεύσεις στην Ε.Ε.
Ορισμένες από τις χώρες-μέλη της Ε.Ε. απαιτούν από τη Βρετανία να καταβάλλει τις εισφορές για τις οποίες έχει δεσμευτεί στον κοινό ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, οι οποίες με βάση διαρροές στον Τύπο από την πλευρά της Κομισιόν ενδέχεται να ανέρχονται σε έως 60 δισ. ευρώ
Το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να πληρώσει αυτά που οφείλει όταν θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Brexit), καθώς «όταν υπογράφεις ένα συμβόλαιο δεσμεύεσαι να συμμετάσχεις σε αυτό», όπως επεσήμανε σήμερα Πέμπτη 9 Μαρτίου 2016 ο Ιρλανδός πρωθυπουργός, Enda Kenny.
Ερωτηθείς από δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες - όπου βρέθηκε για τη σύνολο κορυφής της Ε.Ε. - για το αν η Βρετανία θα κληθεί να πληρώσει δεκάδες δισ. ευρώ εγκαταλείποντας την Ε.Ε., ο Kenny τόνισε, ότι το τελικό ποσό που οφείλει το Ηνωμένο Βασίλειο ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί και οι δύο πλευρές θα πρέπει να συνεργαστούν για να το υπολογίσουν από κοινού.
«Αλλά αυτό, όχι περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί, να διαχειριστεί και θα διαχειριστεί», όπως δήλωσε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός.
Οι ενδεχόμενες οφειλές της Βρετανίας προς την Ε.Ε. στο πλαίσιο του Brexit εξελίσσονται σε ένα από τα πλέον επίμαχα ζητήματα της επικείμενης διαπραγμάτευσης του Brexit, που αναμένεται να ξεκινήσει επισήμως στο τέλος του τρέχοντος μηνός - μετά την επετειακή σύνοδο κορυφής της Ρώμης στις 25/3 - με την ενεργοποίηση από την πλευρά του Ηνωμένου Βασιλείου του περίφημου άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισσαβώνας περί αποχώρησης χώρας-μέλους από την Ε.Ε..
Ορισμένες από τις χώρες-μέλη της Ε.Ε. απαιτούν από τη Βρετανία να καταβάλλει τις εισφορές για τις οποίες έχει δεσμευτεί στον κοινό ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, οι οποίες με βάση διαρροές στον Τύπο από την πλευρά της Κομισιόν ενδέχεται να ανέρχονται σε έως 60 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης