Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο πρώην ΥΠΟΙΚ της Βρετανίας G.Osborne θα αμείβεται με 13.000 λίρες ημερησίως από τη Black Rock

tags :
Ο πρώην ΥΠΟΙΚ της Βρετανίας G.Osborne θα αμείβεται με 13.000 λίρες ημερησίως από τη Black Rock
Η Black Rock ανακοίνωσε τον Ιανουάριο 2017 , πως ο Osborne θα εργαστεί ως υψηλόβαθμος σύμβουλος μερικής απασχόλησης στο Ινστιτούτο Επενδύσεων της εταιρείας, που αποτελεί βραχίονα της εταιρίας στην επενδυτική στρατηγική
Με 650.000 λίρες ετησίως (748.000 ευρώ) θα αμείβεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας George Osborne, δουλεύοντας μόνο μία ημέρα την εβδομάδα ή 48 ημέρες τον χρόνο στην εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων BlackRock.
Αυτό προκύπτει από τη δημοσιοποίηση των σχετικών εισοδηματικών μητρώων των βουλευτών από εξωτερικές πηγές από το βρετανικό Κοινοβούλιο. 
Η BlackRock ανακοίνωσε τον Ιανουάριο 2017, πως ο Osborne θα εργαστεί ως υψηλόβαθμος σύμβουλος μερικής απασχόλησης στο Ινστιτούτο Επενδύσεων της εταιρείας, που αποτελεί βραχίονα της εταιρίας στην επενδυτική στρατηγική.
Ο Osborne που ήταν υπουργός Οικονομικών για έξι χρόνια πριν χάσει τη θέση του μετά την ψήφο της Βρετανίας υπέρ του Brexit πέρυσι, ήταν πρωτεργάτης στην εκστρατεία λιτότητας της κυβέρνησης, που τελούσε υπό την ηγεσία των Συντηρητικών, μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση.
Ο πρώην υπουργός θα παρέχει στην BlackRock συμβουλές για τα ευρωπαϊκά πολιτικά ζητήματα, την οικονομική μεταρρύθμιση της Κίνας και τον αντίκτυπο των χαμηλών αποδόσεων των επενδύσεων. 
«Αναμένω να λάβω 162.500 λίρες το τρίμηνο ως αμοιβή για την τριμηνιαία δέσμευση 12 ημερών.
Αναμένω επίσης να λάβω στο μέλλον μετοχές στη BlackRock που θα καταχωριστούν στο μητρώο», αναφέρει ο Osborne, ο οποίος θα αμείβεται με 13.000 λίρες την ημέρα.  

 www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης