Τελευταία Νέα
Διεθνή

MarketWatch: Για ποιο λόγο τα αμερικανικά αποθέματα πετρελαίου πρέπει να προκαλούν εκνευρισμό στον ΟΠΕΚ

MarketWatch: Για ποιο λόγο τα αμερικανικά αποθέματα πετρελαίου πρέπει να προκαλούν εκνευρισμό στον ΟΠΕΚ
Η εγχώρια παραγωγή των ΗΠΑ βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δώδεκα μηνών
Τα τελευταία στοιχεία για την αμερικανική παραγωγή πετρελαίου, καθώς και τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ οφείλουν να προκαλούν περαιτέρω εκνευρισμό στους μεγάλους παραγωγούς πετρελαίου παγκοσμίως, καθώς ροκανίζουν την προσπάθεια που γίνεται μέσω της συμφωνίας του ΟΠΕΚ για εξισορρόπηση της αγοράς.
Ειδικότερα, τα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού στη χώρα άγγιξαν επίπεδα-ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι εισαγωγές αυξήθηκαν και η εγχώρια παραγωγή βρέθηκε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δώδεκα μηνών.
"Η συνεχιζόμενη επιστροφή της εγχώρια παραγωγής και η συνεχιζόμενη δυναμική στα αποθέματα αργού έχει αρνητικές επιπτώσεις στις τιμές του πετρελαίου", σημειώνει ο αναλυτής της ClipperData, Troy Vincent, προσθέτονας ότι η εν λόγω κατάσταση θα περιορίσει τη δυναμική της αγοράς σε πακγόσμιο επίπεδο.
Η Διεύθυνση Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ ανακοίνωσε αύξηση της τάξεως των 8,2 εκατ. βαρελιών για την προηγούμενη εβδομάδα, με τα συνολικά αποθέματα πετρελαίου να ανέρχονται πλέον στα 528,4 εκατ. βαρέλια, αριθμός ρεκόρ από το 1982.
Τα μέλη του ΟΠΕΚ ανησυχούν ότι η αύξηση της αμαερικανικής παραγωγής θα αντισταθμίσει της προσπάθειες του Οργανισμού να εξαλείψει την παγκόσμια υπερπροσφορά και να ενισχύσει τις τιμές.
"Οι συμμετέχοντες στην αγορά θα πρέπει να αρχίσουν να αναρωτιούνται πόσο βιώσιμη θα είναι είναι αυτή η ανάπτυξη της παραγωγής ώστε να ανακόψει την εξισορρόπηση της ενεργειακής αγοράς", σημειώνει ο αναλυτής της S&P Global, Anthony Starkey.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον αναλυτή της Tyche Capital Advisors, John Macaluso, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η Σαουδική Αραβία έχει προχωρήσει σε μεγαλύτερες περικοπές απ ότι έχει συμφωνηθεί αρχικά, καλώντας τις υπόλοιπες χώρες για περαιτέρω συνεργασία.
"Σχεδόν στα μισά της διαδρομής της συμφωνία του ΟΠΕΚ, υπήρξε ελάχιστη επίδραση στις τιμές, καθώς η παραγωγή των ΗΠΑ έχει επιστρέψει δυναμικά", καταλήγει ο Macaluso.
Να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια της ημέρα, το πετρέλαιο έχει υποστεί σημαντικές απώλειες λόγω των ΗΠΑ, με το αργό μάλιστα να πέφτει κάτω από τα 50 δολ. ανά βαρέλι για πρώτη φορά από τα τέλη Νοεμβρίου του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης