Τελευταία Νέα
Διεθνή

CIA για διαρροές: Τα WikiLeaks βοηθούν τους αντιπάλους των Ηνωμένων Πολιτειών

CIA για διαρροές: Τα WikiLeaks βοηθούν τους αντιπάλους των Ηνωμένων Πολιτειών
Την ίδια στιγμή, το FBI προετοιμάζεται για μεγάλη καταδίωξη των υπευθύνων για τις διαρροές
Ως συνεργάτες των αντιπάλων των Ηνωμένων Πολιτειών παρουσιάζει τα WikiLeaks η CIA (Central Intelligence Agency), αντιδρώντας έτσι στη διαρροή των απαράδεκτων μεθόδων της από τον ιστότοπο του Julian Assange.
«Το αμερικανικό κοινό θα πρέπει να ανησυχεί για κάθε πληροφορία που δημοσιοποιεί το WikiLeaks που έχει ως στόχο να αλλοιώσει τις ικανότητες της κοινότητας των Πληροφοριών να προστατεύσει την Αμερική από την τρομοκρατία και τους αντιπάλους της», δήλωσε η εκπρόσωπος της αμερικανικής μυστικής Υπηρεσίας.
Την ίδια στιγμή, το FBI προετοιμάζεται για μεγάλη καταδίωξη των υπευθύνων για τις διαρροές, για να εξακριβωθεί με ποιον τρόπο το WikiLeaks απέκτησε αυτές τις πληροφορίες.

«Εξαιρετικά ανήσυχος» ο Donald Trump για τη διαρροή μεθόδων της CIA από τα WikiLeaks

Ο Αμερικανός Πρόεδρος είναι «εξαιρετικά ανήσυχος» για την παραβίαση της ασφάλειας στη CIA, ανέφερε χθες ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
«Όποιος διαρρέει διαβαθμισμένες πληροφορίες θα αντιμετωπίζει την αυστηρότερη τιμωρία του νόμου.
Θα καταδιώξουμε αυτούς που διαρρέουν διαβαθμισμένες πληροφορίες.
Θα τους διώκουμε με τη μεγαλύτερη αυστηρότητα του νόμου», ξεκαθάρισε ο κ. Spicer.
Βέβαια, δεν είπε τίποτα για την πρωτοφανή παραβίαση των προσωπικών δεδομένων στην οποία προχώρησε, όπως αποκαλύφθηκε, η CIA…

Σε πανικό οι τεχνολογικοί κολοσσοί μετά τις αποκαλύψεις των WikiLeaks για τη CIA

Σε πανικό και συνεχή κινητοποίηση βρίσκονται οι κολοσσοί της Silicon Valley μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις των WikiLeaks για την CIA, εξετάζοντας νέους τρόπους να προφυλάξουν τις συσκευές τους από τυχόν παραβίαση προσωπικών δεδομένων.
Υπενθυμίζεται ότι η διαρροή των WikiLeaks του κ. Julian Assange με την κωδική ονομασία «Vault 7», είναι η μεγαλύτερη δημοσίευση εμπιστευτικών εγγράφων σχετικά με την CIA.
Το πρώτο πλήρες μέρος της σειράς, με την ονομασία «Year Zero», αποτελείται από 8.761 έγγραφα και αρχεία από ένα απομονωμένο δίκτυο υψηλής ασφάλειας, που βρίσκεται μέσα στο Κέντρο Ψηφιακής Κατασκοπίας της CIA, στο Langley της Βιρτζίνια.
H διαρροή αυτή έρχεται σε συνέχεια της αποκάλυψης του περασμένου μήνα, για τη στοχοποίηση γαλλικών πολιτικών κομμάτων και τους υποψηφίων τους στην πορεία προς τις προεδρικές εκλογές του 2012, από την Υπηρεσίας Πληροφοριών των Η.Π.Α.
Πρόσφατα, η CIA, έχασε τον έλεγχο μεγάλου μέρους του οπλοστασίου που χρησιμοποιεί για κυβερνοεπιθέσεις.
Αυτή η πολύ σημαντική συλλογή, η οποία ανέρχεται σε περισσότερα από αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια γραμμές κώδικα, δίνει στον κάτοχό της το σύνολο των δυνατοτήτων hacking της υπηρεσίας.
Το αρχείο φαίνεται να έχει κυκλοφορήσει μεταξύ των πρώην hackers οι οποίοι εργάζονταν για την υπηρεσία καθώς και σε ιδιώτες εργολάβους, με μη εξουσιοδοτημένο τρόπο, με αποτέλεσμα ένας από αυτούς να διαρρεύσει μέρος του στη WikiLeaks.
Το «Year Zero» παρουσιάζει το εύρος και την κατεύθυνση του παγκόσμιου μυστικού προγράμματος hacking της CIA, η οποία εκμεταλλεύεται ένα ευρύ φάσμα των αμερικανικών και ευρωπαϊκών τεχνολογικών προϊόντων προς αυτή την κατεύθυνση, περιλαμβανομένων του iPhone της Apple, του Android της Google και των Windows της Microsoft η ακόμα και τις τηλεοράσεις Samsung.
Ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν μάλιστα ότι τον ίδιο κίνδυνο διατρέχουν και οι εφαρμογές συνομιλιών όπως WhatsApp, το Telegram και το Signal.
Μέχρι το τέλος του 2016, το τμήμα hacking της CIA, το οποία τυπικά εμπίπτει στο Κέντρο Ψηφιακής Κατασκοπίας του οργανισμού, είχε πάνω από 5000 εγγεγραμμένους χρήστες και παρήγαγαν περισσότερα από χίλια συστήματα hacking.
Η Apple ήδη έχει ανακοινώσει ότι βελτιώνει εκ νέου το λογισμικό της iOS για τα iPhones, συστήνοντας στους πελάτες της να «κατεβάσουν» την καινούργια του αναβαθμισμένη έκδοση.
Σε ίδιο κλίμα και η Samsung, η οποία ξεκαθάρισε ότι η προστασία των προσωπικών δεδομένων των πελατών είναι η προτεραιότητά της.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης