Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρεμλίνο: Δεν έχουμε παραβιάσει καμία διεθνή συμφωνία για τα πυρηνικά όπλα

Κρεμλίνο: Δεν έχουμε παραβιάσει καμία διεθνή συμφωνία για τα πυρηνικά όπλα
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, κατέστησε σαφές ότι η Μόσχα ακολουθεί όλες τις διεθνείς υποχρεώσεις της
Στο γεγονός ότι η Ρωσία δεν έχει παραβιάσει την Συνθήκη για τα πυρηνικά όπλα μέσου βεληνεκούς, καθώς και καμία άλλη παρόμοια συμφωνία, αναφέρθηκε σήμερα (9/3) το Κρεμλίνο, απορρίπτωντας με αυτόν τον τρόπο τις σχετικές κατηγορίες από πλευράς της κυβέρνησης Trump.
Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, "η Ρωσία τηρούσε, τηρεί και θα τηρήσει όλες τις διεθνείς υποχρεώσεις της, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που εμπεριέρχονται στη συνθήκη για τα πυρηνικά όπλα μέσου βεληνεκούς, ακόμα και όταν δεν είναι πλήρως προς το συμφέρον της χώρας".
Οι δηλώσεις του Peskov έρχονται ως απάντηση στις πρόσφατες κατηγορίες του Αντιπροέδρου των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Paul Seva, ότι η Ρωσία έχει αναπτύξει χερσαία βλήματα, τα οποία παραβιάζουν "το πνεύμα και την πρόθεση" της διεθνούς συνθήκες, ενώ θέτουν και κινδύνους στο ΝΑΤΟ.
"Υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις κατά τις οποίες είμαστε αναγκασμένοι να επιδείκουμε ευελιξία στις πολιτικές μας, κάτι το οποίο κάνουμε και τώρα", σημείωσε με νόημα ο Peskov, προσθέτοντας παράλληλα ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να απειληθούν από τις γύρω χώρες τους μέσω πυραύλων μικρού και μεσαίου βεληνεκούς.
Υεπνθυμίζουμε ότι οι δύο πλευρές είχαν τις τελευταίες μέρες έντονη διαφωνία και για την πιθανή εγκατάσταση του αντιπυραυλικού συστήματος στη Νότια Κορέα από τις ΗΠΑ, με τη Μόσχα να τονίζει ότι μία τέτοια εξέλιξη αποτελεί απειλή για την ασφάλεια της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης