Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Μετά τις 25 Μαρτίου 2017 και τη Σύνοδο Κορυφής της Ρώμης θα ξεκινήσει το Brexit

tags :
Bloomberg: Μετά τις 25 Μαρτίου 2017 και τη Σύνοδο Κορυφής της Ρώμης θα ξεκινήσει το Brexit
H πρωθυπουργός της Βρετανίας Theresa May θα ζητήσει την ενεργοποίηση του άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας για το Brexit μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στη Ρώμη στις 25 Μαρτίου 2017
Στα τέλη Μαρτίου 2017 αναμένεται η βρετανική κυβέρνηση να εκκινήσει τις διαδικασίες για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, σύμφωνα με ανώτατη διπλωματική πηγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όλες οι ενδείξεις δείχνουν, πως η πρωθυπουργός της Βρετανίας Theresa May θα ζητήσει την ενεργοποίηση του άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας για το Brexit στα τέλη του τρέχοντος μηνός μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στη Ρώμη στις 25 Μαρτίου 2017, δήλωσε ο διπλωμάτης στο Bloomberg υπό το καθεστώς της ανωνυμίας.
Η May είχε δηλώσει, πως οι διαδικασίες θα ξεκινήσουν περί τα τέλη Μαρτίου αλλά το χρονοδιάγραμμα συναντά δυσκολίες από τα γεγονότα.
Θα πρέπει πρώτα να εγκριθεί το σχετικό νομοσχέδιο από το Κοινοβούλιο κατά πάσα πιθανότητα από τις 13 έως τις 18 Μαρτίου 2017.
Πάντως όπως όλα δείχνουν, πως το Λονδίνο θα αποφύγει η ημερομηνία ψήφισης του νομοσχεδίου να συμπέσει με τις ολλανδικές εκλογές στις 15 Μαρτίου.
Ιταλοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει, πως δεν αναμένουν τη Βρετανία να παραστεί στην επετειακή Σύνοδο Κορυφής στις 25 Μαρτίου για τα 60 χρόνια από τη Συνθήκη της Ρώμης.  
Η βρετανική κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στην εκκίνηση του Brexit στα τέλη Μαρτίου, είπε ο εκπρόσωπος της May, James Slack.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης