Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τραπεζική άδεια από τη Γερμανία εξετάζει να λάβει η γιγαντιαία FCE Bank της Ford λόγω Brexit

Τραπεζική άδεια από τη Γερμανία εξετάζει να λάβει η γιγαντιαία FCE Bank της Ford λόγω Brexit
Η FCE Bank ιδρύθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1963 και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες χρηματοδότησης αγοράς αυτοκινήτων στον πλανήτη, έχοντας προσφέρει δάνεια σε εκατομμύρια πελάτες της
Το ενδεχόμενο να υποβάλει αίτηση λήψης τραπεζικής άδειας από τις γερμανικές εποπτικές αρχές λόγω Brexit εξετάζει ο ευρωπαϊκός χρηματοδοτικός βραχίονας της Ford με την ονομασία FCE Bank ('Ford Credit') και έδρα στο Ηνωμένο Βασίλειο, διατηρώντας παράλληλα την υφιστάμενη βρετανική του τραπεζική άδεια.
Αυτό ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη 7 Μαρτίου 2017 η μεγάλη αμερικανική αυτοκινητο-βιομηχανία, αιτιολογώντας την κατεύθυνσή της στη βάση της αβεβαιότητας που περιβάλλει το μέλλον του υφιστάμενου δικαιώματος πανευρωπαϊκής δραστηριοποίησης με μία μόνο τραπεζική άδεια της Ε.Ε. - που μειώνει το κόστος και τις γραφειοκρατικές διαδικασίες - το οποίο μέχρι στιγμής φαίνεται ότι δεν θα καταφέρει να διατηρηθεί άθικτο και μετά το Brexit.
«Καθώς το μέλλον των δικαιωμάτων 'διαβατηρίου' [πανευρωπαϊκής δραστηριοποίησης με μία μόνο άδεια] είναι αβέβαιο στην μετά-Brexit εποχή, η FCE πραγματοποιεί αναλυτική μελέτη με την προοπτική πιθανής υποβολής αίτησης λήψης τραπεζικής αδείας στη Γερμανία, επιπλέον της άδειας που σήμερα έχουμε στο Ηνωμένο Βασίλειο».
Η FCE Bank ιδρύθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1963 και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες χρηματοδότησης αγοράς αυτοκινήτων στον πλανήτη, έχοντας προσφέρει δάνεια σε εκατομμύρια πελάτες της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης