Τελευταία Νέα
Διεθνή

Oppenheimer: Αδύνατη περαιτέρω ανάπτυξη στις ΗΠΑ χωρίς αύξηση του δημοσιονομικού ελλείμματος

Oppenheimer: Αδύνατη περαιτέρω ανάπτυξη στις ΗΠΑ χωρίς αύξηση του δημοσιονομικού ελλείμματος
Οι αναφορές του οικονομολόγου αφορούν την υπόσχεση του Προέδρου Donald Trump για ανάπτυξη 4% το τρέχον έτος 
Οι αναπτυξιακές πολιτικές της αμερικανικής κυβέρνησης είναι αδύνατο να εφαρμοστούν χωρίς μία ταυτόχρονη μεγέθυνση του δημοσιονομικού ελλείμματος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Krishna Memani, επικεφαλής αναλυτή στην OppenheimerFunds.
Σε τοποθέτησή του την περασμένη Πέμπτη, την οποία μεταδίδει σήμερα 7 Μαρτίου 2017 το CNBC, ο κ. Memani υπογράμμισε ότι η αύξηση του αμερικανικού ΑΕΠ θα επιβραδυνθεί αν δεν διατεθούν τα κατάλληλα κεφάλαια από τον προϋπολογισμό.
Οι αναφορές του οικονομολόγου αφορούν την υπόσχεση του Προέδρου Donald Trump για ανάπτυξη 4% το τρέχον έτος (έναντι 1,6% το 2016), η οποία όμως, με βάση τον κ. Memani, θα δοκιμαστεί έντονα από την άλλη του υπόσχεση για δραστική μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος.
Βέβαια, αν ληφθεί υπόψη και η επικείμενη επικύρωση της απόφασης για αύξηση 54 δισ. δολάρια στις αμυντικές δαπάνες, δε φαίνεται να επιδιώκεται μία συρρίκνωση του ελλείμματος.
Να επισημανθεί ότι το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών είχε εκφράσει μία πιο μετριοπαθή εκτίμηση για την ανάπτυξη του 2017, στο 3%, κάτι το οποίο βρίσκει σύμφωνο και τον αναλυτή.
Σε ό,τι αφορά τη Federal Reserve, ο κ. Memani προέβλεψε μία σταδιακή αύξηση των επιτοκίων, ενώ σχολίασε ότι πλέον την πορεία της οικονομίας την καθορίζει η δημοσιονομική, και όχι η νομισματική πολιτική.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης