Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΟΣΑ: Υψηλότερη από το αναμενόμενο η ανάπτυξη στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2017

tags :
ΟΟΣΑ: Υψηλότερη από το αναμενόμενο η ανάπτυξη στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2017
Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, προχώρησε σε αναθεώρηση των προβλέψεων του για την οικονομική ανάπτυξη του Η.Β, στο 1.6% από το 1.2%, για το 2017
Για δεύτερη φορά αναθεώρησε ο ΟΟΣΑ, την πρόβλεψή του για την ανάπτυξη στο Ηνωμένου Βασίλειο, το 2017, καθώς η βρετανική οικονομία αποδεικνύεται απροσδόκητα ανθεκτική στις συνέπειες της απόφασης του Ιουλίου του 2016 για την αποχώρηση της χώρας, από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, προχώρησε σε αναθεώρηση προς τα πάνω, των προβλέψεων του για την οικονομική ανάπτυξη στο Η.Β. για το 2017, στο 1.6% από 1.2%, επικαλούμενος την επιτυχία της Τράπεζας της Αγγλίας στην τόνωση της οικονομίας και τη χαλάρωση της δημοσιονομικής λιτότητας, στον απόηχο της ψηφοφορίας για το Brexit.
Το «οικονομικό σθένος» που έχει επιδείξει μέχρι σήμερα το Ηνωμένο Βασίλειο, μετά από το αποτέλεσμα σοκ του δημοψηφίσματος του Ιουνίου, διαψεύδει τις αρχικές δυσοίωνες προβλέψεις από φορείς, συμπεριλαμβανομένων του ΟΟΣΑ, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας και έχει οδήγησε κάποιους ακτιβιστές υπέρ Brexit, να επικρίνουν τις αρχικές προβλέψεις τους ως κινδυνολογία.
«Πρέπει να θυμόμαστε την έκταση της πολύ ισχυρής πολιτικής απάντησης από την Τράπεζα της Αγγλίας και μια σημαντική αλλαγή στη δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης», δήλωσε η επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Catherine Mann. «Έχουμε αναθεωρήσει προς τα πάνω τις προβλέψεις μας για το Η.Β. κατά πολύ - δείτε πόσο αποτελεσματική ήταν η νομισματική και δημοσιονομική πολιτική» συμπλήρωσε.
Ακόμα κι έτσι, ο ΟΟΣΑ διατήρησε αμετάβλητη τη πρόβλεψη του για την ανάπτυξη του Η.Β το 2018, στο1%.
Η αύξηση του πληθωρισμού, ανέφερε, φαίνεται να επηρεάζει αρνητικά τους καταναλωτές και οι επιχειρηματικές επενδύσεις θα επιβραδυνθούν λόγω της αβεβαιότητας σχετικά με εμπορικές σχέσεις της Βρετανίας με την ΕΕ μετά το Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης