Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Την ανάπτυξη αντιπυραυλικού συστήματος στη Νότια Κορέα εξετάζει ο Trump

ΗΠΑ: Την ανάπτυξη αντιπυραυλικού συστήματος στη Νότια Κορέα εξετάζει ο Trump
Η εν λόγω απόφαση λήφθηκε μετά από τις νέες πυραυλικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας στην περιοχή
Την εγκατάσταση αντιπυραυλικού συστήματος στην Νότια Κορέα εξετάζει ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump, παρά την έντοσνη αντίδραση της Κίνας στο εν λόγω σχέδιο, μετά τις νέες πυραυλικές δοκιμές που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα στην περιοχή.
Συγκεκριμένα, ο αμερικανός πρόεδρος είχει σήμερα (7/3) το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Shinzo Abe, όσο και με τον υπηρεσιακό πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Hwang Kyo-ahn, όπου συζητήθηκαν οι νέες προκλήσεις από πλευράς Πιονγιάνγκ, καθώς και οι τρόποι αντιμετώπισής τους.
"Η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ συμφώνησαν ότι οι τελευταίες εκτοξεύσεις πυραύλων της Βόρειας Κορέας αντιτίθενται πλήρως στους κανονισμούς του ΟΗΕ και αποτελούν μία σαφή πρόκληση εναντίον της περιφερειακής και της διεθνούς κοινότητας", επεσήμανε ο ιάπωνας πρωθυπουργός μετά την ολοκλήρωση της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον Trump, για να προσθέσει πως "η απειλή της έχει εισέλθει πλέον σε μία νέα φάση".
Παράλληλα, η πλευρά των ΗΠΑ, μέσω του επικεφαλής της στρατιωτικής Διοίκησης που βρίσκεται στον Ειρηνικό, τόνισε ότι "οι συνεχείς προκλητικές ενέργειες της Βόρειας Κορέας, συμπεριλαμβανομένων των χθεσινών πυραυλικών εκτοξεύσεων, έρχονται να επιβεβαιώσουν την απόφαση που είχαμε λάβει από το περιασμένο έτος για την ανάπτυξη πυραυλικού συστήματος στη Νότια Κορέα".
Ωστόσο, η εν λόγω κίνηση των ΗΠΑ αναμένεται να εμφαθύνει τη σύγρκουση που υπάρχει μεταξύ Νότας Κορέας και Κίνας, καθώς το Πεκίνο αντιτίθεται πλήρως στο αντιπυραυλικό σύστημα, το οποίο θα διαταρράξει τις ισορροπίες στην περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης