Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Το 33% των Γάλλων συμφωνεί με τη Le Pen αλλά το 58% τη θεωρεί επικίνδυνη για τη δημοκρατία

tags :
Le Monde: Το 33% των Γάλλων συμφωνεί με τη Le Pen αλλά το 58% τη θεωρεί επικίνδυνη για τη δημοκρατία
Το ποσοστό των πολιτών που συμφωνούν με τις ιδέες του Εθνικού Μετώπου διαμορφώνεται στο 33% και έχει αυξηθεί κατά 2 μονάδες μέσα σε ένα χρόνο
Με τις ιδέες του Εθνικού Μετώπου της Marine Le Pen συμφωνεί το 33% των Γάλλων πολιτών, ωστόσο το 58% θεωρεί το ακροδεξιό κόμμα επικίνδυνο για τη δημοκρατία, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει η Le Monde.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Kantar-Sofres-OnePoint, το ποσοστό των Γάλλων που θεωρεί επικίνδυνο το Εθνικό Μέτωπο, έχει αυξηθεί κατά 10% από το 2012.
Οι γυναίκες (62%), τα ανώτερα στελέχη (69%) και οι ψηφοφόροι άνω των 65 ετών (63%), αποτελούν τις κοινωνικές ομάδες οι οποίες δυσκολεύονται περισσότερο να εμπιστευτούν την Le Pen.
Το ποσοστό των πολιτών που συμφωνούν με τις ιδέες του Εθνικού Μετώπου διαμορφώνεται στο 33% και έχει αυξηθεί κατά 2 μονάδες μέσα σε ένα χρόνο.
Σημειώνεται ότι στην πρόσφατη δημοσκόπηση της Odoxa για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές, η επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Marine Le Pen εμφανίζεται φοβερά αποδυναμωμένη και χάνει την πρωτιά απο τον πρώτο κιόλας γύρο των εκλογών.
Πιο αναλυτικά, λοιπόν, ο Emmanuel Macron προηγείται με 27% έναντι 25,5% της Marine Le Pen, ενώ ακολουθεί ο Francois Fillon με 19%.
Μάλιστα, σε περίπτωση που ο Fillon αποσυρθεί ο Alain Juppé θα μπορούσε να κερδίσει στον πρώτο γύρο με 26,5%.
Επισημαίνεται ότι ο πρώτος γύρος των γαλλικών προεδρικών εκλογών θα πραγματοποιηθεί στις 23 Απριλίου 2017 και ο δεύτερος στις 7 Μαΐου του 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης