Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stockman: Έρχεται χάος και «λουτρό αίματος» στη Wall Street - Δεν «διαβάζουν» σωστά τις πολιτικές Trump

Stockman: Έρχεται χάος και «λουτρό αίματος» στη Wall Street - Δεν «διαβάζουν» σωστά τις πολιτικές Trump
«Η Wall Street κάνει μια εντελώς εσφαλμένη ανάγνωση της Ουάσιγκτον», είπε ο Stockman
Μιλώντας στο CNBC, ο πρώην διευθυντής προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου επί προεδρίας Ronald Reagan αλλά και πρώην στέλεχος της Wall Street σε εταιρείες όπως η Salomon Brothers και Blackstone, David Stockman, προειδοποίησε τους επενδυτές για μια επερχόμενη καταστροφή στα χρηματιστήρια, την οποία δεν πρόκειται να δούνε να έρχεται, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο Stockman, ένθερμος επικριτής του προέδρου Donald Trump, έχει σοβαρές αμφιβολίες ότι η αισιόδοξη επενδυτική «ματιά» προς την οικονομία μπορεί να κρατήσει για πολύ ακόμα.
Ως συνήθως, δεν «μασάει» τα λόγια του, όταν εξηγεί την οπτική του στο CNBC.
Την περασμένη εβδομάδα, οι δείκτες Dow Jones και S&P 500, αυξήθηκαν μετά την ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ στο Κογκρέσο, με τις αγορές να γίνονται ολοένα και πιο αισιόδοξες για την πολιτική ατζέντα Trump.
Ωστόσο, από την Τετάρτη 1/3, και οι δύο δείκτες έχουν αποτύχει να συνεχίσουν την πορεία τους σε νέα υψηλά.
Η διακοπή του «ράλι» ανόδου έκανε τον Stockman να χαρακτηρίσει τον Trump ως «άσχετο» με το τι θα συμβεί με την αγορά και την οικονομία.
«Η Wall Street κάνει μια εντελώς εσφαλμένη ανάγνωση της Ουάσιγκτον», είπε ο Stockman στη πρόσφατη συνέντευξή του.
Σύμφωνα με τον Stockman, ο κύριος καταλύτης για την απαισιοδοξία του, σχετικά με τις πολιτικές του Trump, είναι η «παγίδα του ανωτάτου ορίου του χρέους», που όπως υποστήριξε θα αποτρέψει τη φορολογική μεταρρύθμιση, τις επενδύσεις σε υποδομές και τις αμυντικές δαπάνες, η προοπτική των οποίων έχει ενθουσιάσει τόσο πολλούς επενδυτές.
Λαμβάνοντας υπόψη τις «φατρίες» μεταξύ του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος σήμερα, ο πρώην βοηθός του Reagan πιστεύει επίσης ότι η πολιτική αναταραχή θα μπορούσε να οδηγήσει σε αδιέξοδο, το οποίο οι αγορές δεν βλέπουν να έρχεται.
«Θα έχουμε ένα κυβερνητικό blackout», δήλωσε ο Stockman.
«Θα είναι εντελώς απρόσμενο και θα τρομάξει τους πάντες».
Τουλάχιστον για την ώρα, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα θεωρεί ότι οι τρέχουσες οικονομικές συνθήκες - ενισχυμένη εν μέρει από την πολιτική ατζέντα του Trump – δικαιολογούν μια αυστηρότερη νομισματική πολιτική ως ένα προληπτικό χτύπημα έναντι των πιέσεων επί των τιμών.
Ο Stockman, ωστόσο, δεν εντυπωσιάζεται.
«Δεν βλέπω τίποτα που θα μπορούσε να επιταχύνει την οικονομία ή τα κέρδη, βλέπω μόνο ένα τεράστιο χάος, ένα λουτρό αίματος και ένα δημοσιονομικό αδιέξοδο στην Ουάσιγκτον που θα αφαιρέσει κάθε θετικό αντίκτυπο, που περιμένουν οι επενδυτές να έχουν στην οικονομία, οι επενδύσεις στις υποδομές και οι μεγάλες φορολογικές περικοπές» προσέθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης