Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι γαλλικές εκλογές «ρίχνουν» το ευρώ - Ανησυχούν για πιθανή νίκη της Le Pen οι αναλυτές

Οι γαλλικές εκλογές «ρίχνουν» το ευρώ - Ανησυχούν για πιθανή νίκη της Le Pen οι αναλυτές
Οι αναλυτές φοβούνται μια νίκη της Le Pen, καθώς η ίδια έχει κάνει σαφές ότι επιθυμεί την έξοδο της χώρας της από τη ζώνη του ευρώ
Το ευρώ υποχώρησε, τη Δευτέρα 6/3, μετά τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Γαλλίας Alain Juppe, με την οποία απέκλεισε τη πιθανότητα να αντικαταστήσει τον Francois Fillon, ως υποψήφιος του συντηρητικού κόμματος, στις προεδρικές εκλογές της χώρας, καθώς οι επενδυτές θεώρησαν ότι έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες μιας νίκης της Marine Le Pen, σφοδρού επικριτή του κοινού νομίσματος.
Μια δημοσκόπηση την Παρασκευή 3/3, είχε δείξει ότι αν ο Juppe αντικαθιστούσε τον, πληγέντα από σκάνδαλα, Francois Fillon, θα κέρδιζε τον πρώτο γύρο των εκλογών, με το κεντρώο υποψήφιο Emmanuel Macron να έρχεται δεύτερος - ένα σενάριο που έκανε θα έκανε τη κ. Le Pen να χάσει κούρσα.
Αλλά με τον Fillon παρόντα, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Le Pen θα έρθει είτε πρώτη, είτε δεύτερη στον πρώτο γύρο και στη συνέχεια θα αντιμετωπίσει τον κ. Macron.
Αν και σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η ακροδεξιά ηγέτης θα έχανε από τον Macron ή ακόμη και από τον Fillon, οι επενδυτές κατανοούν τις πιθανότητες για μια έκπληξη στη ψηφοφορία.
Η είδηση ώθησε το ευρώ σε πτώση της τάξεως του 0,4%, στα 1,0577 δολάρια ανά ευρώ, χαμηλότερα από το υψηλό δύο εβδομάδων που άγγιξε νωρίτερα μέσα στη μέρα.
Οι αποδόσεις των γαλλικών κρατικών ομολόγων, κινήθηκαν ανοδικά στο άκουσμα της είδησης, με τη διαφορά του γαλλικού δεκαετούς ομολόγου από το γερμανικό να διευρύνεται, στις 64 μονάδες βάσης, αυξημένο από τις 58 μονάδες βάσης διαφορά της Παρασκευής 3/3.
Οι αναλυτές φοβούνται ότι μια νίκη της Le Pen, θα μπορούσε να έχει τεράστιο αντίκτυπο για το κοινό νόμισμα, καθώς η ίδια έχει κάνει σαφές ότι επιθυμεί την έξοδο της χώρας της από τη ζώνη του ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης