Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Δημιουργείται η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων μετά από συγχώνευση 2 εταιρειών

Βρετανία: Δημιουργείται η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων μετά από συγχώνευση 2 εταιρειών
Η συγχώνευση των Standard Life και Aberdeen θα δημιουργήσει τον δεύτερο μεγαλύτερο διαχειριστή κεφαλαίων στην Ευρώπη
Η επενδυτική εταιρεία Standard Life και η εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων Aberdeen Asset Management, συμφώνησαν να προχωρήσουν σε συγχώνευση, καθιστώντας την εταιρεία που θα προκύψει τον μεγαλύτερο διαχειριστή κεφαλαίων στη Βρετανία.
Η Standard Life, ανέφερε σε δήλωση της, τη Δευτέρα 6/3 ότι και οι δύο εταιρείες θα προτείνουν στους μετόχους τους, μια συμφωνία για το σύνολο των μετοχών, ύψους περίπου 11 δισ. λιρών (12,7 δισ. ευρώ).
Η αξία της Aberdeen, στη συγχώνευση υπολογίζεται στις 286,5 πένες ανά μετοχή, με τους μετόχους της να κατέχουν πλέον το 33,3% της νέας συγχωνευθείσας εταιρείας.
Οι μέτοχοι της Standard Life, θα κατέχουν το υπόλοιπο 66,7% της εταιρίας, με της αξία της κάθε μετοχής στις σε 378,5 πένες.
Η συγχώνευση των δύο εταιρειών, θα δημιουργήσει τον δεύτερο μεγαλύτερο διαχειριστή κεφαλαίων στην Ευρώπη, με τα συνολικά διαχειριζόμενα κεφάλαια της νέας εταιρείας να αγγίζουν τα 660 δισ. λίρες (764 δισ. ευρώ).
Η δήλωση της εταιρείας, δεν αποκαλύπτει αν θα υπάρξουν απώλειες θέσεων εργασίας, αλλά ο διευθύνων σύμβουλος της Aberdeen, Martin Gilbert, δήλωσε στο BBC Radio ότι «θα υπάρξουν μερικές απώλειες θέσεων εργασίας», χαρακτηρίζοντας παράλληλα την έκθεση των Times, σύμφωνα με την οποία, 1.000 θέσεις εργασίας ήταν σε κίνδυνο, «πολύ υπερβολική».
Η συμφωνία υπόκειται στην τελική έγκριση από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές..

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης