Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα: Παρά τις προβλέψεις για ύφεση μετά το Brexit, μισθοί και θέσεις εργασίας αυξάνονται στο Η.Β.

Έρευνα: Παρά τις προβλέψεις για ύφεση μετά το Brexit, μισθοί και θέσεις εργασίας  αυξάνονται στο Η.Β.
Οι μισθοί στις αυτοκινητοβιομηχανίες αυξήθηκαν κατά 9,1%, εκείνοι στον τομέα των ακινήτων 8,7%, ενώ στον κατασκευαστικό τομέα κατά 7,7%
Μισθοί και θέσεις εργασίας, συνεχίζουν να αυξάνονται, παρά την οικονομική αβεβαιότητα που προκαλεί το επερχόμενο Brexit, σύμφωνα με την βρετανική ιστοσελίδα ανεύρεσης εργασίας CV-Library.
Η έρευνα, που διενήργησε ο ιστότοπος, διαπίστωσε ότι υπήρξε αύξηση των μισθών σε ετήσια βάση κατά 1,9%, για τον Φεβρουάριο του 2017, ελαφρώς πάνω από το εθνικό ποσοστό πληθωρισμού που βρέθηκε για το ίδιο διάστημα, στο 1,8%.
Η τριμηνιαία έκθεση πληθωρισμού της Τράπεζα της Αγγλίας, η οποία δημοσιεύθηκε τον Φεβρουάριο του 2017, προέβλεψε ότι ο ετήσιος ρυθμός αύξησης για το 2017 θα είναι 3,5%, έναντι ενός προβλεπόμενου ποσοστού πληθωρισμού 2,8%.
Η είδηση αυτή, έρχεται μετά από παραδοχή αρκετών σημαντικών αναλυτών, ότι υπήρξαν λάθη στις προβλέψεις τους, καθώς η βρετανική οικονομία αποδείχτηκε πολύ πιο ανθεκτική από ότι θεωρούσαν.
Η Morgan Stanley ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι έκανε λάθος στη πρόβλεψη της, ότι η Βρετανία θα πέσει σε άμεση ύφεση με την υπερψήφιση του Brexit.
Αρκετές σημαντικές βιομηχανίες του Ηνωμένο Βασίλειο παρουσίασαν σημαντική άνοδο στον δείκτη μισθών του CV-Library: οι μισθοί στις αυτοκινητοβιομηχανίες αυξήθηκαν κατά 9,1%, εκείνοι στον τομέα των ακινήτων 8,7%, ενώ στον κατασκευαστικό τομέα 7,7%.
Οι προτεινόμενες θέσεις εργασίας, στο CV-Library γνώρισαν επίσης αύξηση, κατά 7,6% σε εθνικό επίπεδο - ένα ακόμη δείγμα ότι η αισιοδοξία των επιχειρήσεων εξακολουθεί να είναι σχετικά έντονη.
Ο Lee Biggins, ιδρυτής της CV-Βιβλιοθήκη, δήλωσε σχετικά: «Με τις επιχειρήσεις να ενδιαφέρονται να προσελκύσουν μόνο τους καλύτερους υποψηφίους, για τους ρόλους τους, είναι πιθανό να δούμε τις εταιρείες σε όλη τη Βρετανία αυξάνουν τους μισθούς τους, προκειμένου να προσφέρουν πιο ανταγωνιστικά πακέτα αμοιβών».
«Με όλο και περισσότερες επιχειρήσεις να αναρτούν αγγελίες για προσφορά εργασίας, ο ανταγωνισμός για την προσέλκυση ειδικευμένων εργαζομένων γίνεται εντονότερος».
«Η προσφορά, υψηλότερων πακέτων αμοιβών, είναι σαφώς μία τακτική που χρησιμοποιούν οι εταιρείες, σε μια προσπάθεια να μείνουν ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό τους» κατέληξε ο κ. Biggins.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης