Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σημαντική ενίσχυση για τον κατασκευαστικό κλάδο τον Φεβρουάριο 2017 - Στις 54,1 μονάδες ο PMI

Γερμανία: Σημαντική ενίσχυση για τον κατασκευαστικό κλάδο τον Φεβρουάριο 2017 - Στις 54,1 μονάδες ο PMI
Οι νέες παραγγελίες του κλάδου αυξήθηκαν με τον δεύτερο ταχύτερο ρυθμό όλων των εποχών
Σημαντική ήταν η ενίσχυση που κατέγραψε ο κατασκευαστικός κλάδος στη Γερμανία για τον Φεβρουάριο του 2017, σύμφωνα με τον σχετικό δείκτη της Markit, μετά από την επιβράδυνση που καταγράφηκε στις αρχές του έτους, κυρίως λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 54,1 μονάδες, έναντι 52 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, με τον κλάδο να καταγράφει πλέον ρυθμούς ανάπτυξης εδώ και 25 συναπτούς μήνες.
Ο κλάδος ενισχύθηκε από την αύξηση και στους τρεις υποδείκτες, στον οικιστικό, τον εμπορικό και τον πολιτικό τομέα, με την πιο σημαντική άνοδο να καταγράφεται στον τελευταίο, με τον εντονότερο μάλιστα ρυθμό των τελευταίων έξι ετών.
Παράλληλα, σημαντική ήταν και η άνοδος των νέων επιχειρήσεων, για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, ενώ οι νέες παραγγελίες του κλάδου αυξήθηκαν με τον δεύτερο ταχύτερο ρυθμό όλων των εποχών.
Σε ότι αφορά τη στελέχωση του κλάδου, πλέον "τρέχει" ένα σερί είκοσι συναπτών μηνών, με ισχυρό μάλιστα ρυθμό, ενώ η αισιοδοξία των επιχειρήσεων παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα, παρά το γεγονός ότι ήταν πιο μετριοπαθής σε σχέση με τα ιστορικά υψηλά του Ιανουαρίου.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης