Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wilders (Ολλανδία): Όχι στις διαδηλώσεις του ισλαμοφασίστα Erdogan στην Ολλανδία

Wilders (Ολλανδία): Όχι στις διαδηλώσεις του ισλαμοφασίστα Erdogan στην Ολλανδία
Θα κήρυσσα… όλο το υπουργικό συμβούλιο της Τουρκίας persona non grata
Υπέρ της απαγόρευσης των διαδηλώσεων τούρκων αξιωματούχων υπέρ του δημοψηφίσματος Erdogan στην Ολλανδία τάχθηκε σήμερα ο ακροδεξιός πολιτικός Geert Wilders.
Όπως υποστήριξε «εάν ήταν ο ίδιος ήδη πρωθυπουργός δεν θα δεχόταν τέτοιες διαδηλώσεις στην Ολλανδία».
παρόμοια ωστόσο ήταν η απάντηση και της ολλανδική κυβέρνησης η οποία την Παρασκευή (3/3) γνωστοποίησε στην Τουρκία ότι τα σχέδια της κυβέρνησης Erdogan να οργανώσει μια προεκλογική συγκέντρωση στο Ρότερνταμ είναι "ανεπιθύμητα", ωστόσο δεν προσπάθησε να τα αποτρέψει.
Ο Wildersς είπε σε δημοσιογράφους στο Άμστερνταμ ότι η απάντηση του πρωθυπουργού της Ολλανδίας Mark Rutte ήταν «πολύ αδύναμη» και ο ίδιος θα ενεργούσε με διαφορετικό τρόπο».
«Θα κήρυσσα… όλο το υπουργικό συμβούλιο της Τουρκίας persona non grata» είπε ο επικεφαλής των ακροδεξιών, ο ο ποίος θεωρείται φαβορί στις κρίσιμες εκλογές της Ολλανδίας.
Ο Ολλανδός πολιτικός μάλιστα αποκάλεσε τον πρόεδρο της Τουρκίας "ισλαμοφασίστα" και τόνισε την αντίθεσή του στην προσπάθειές του αναθεώρησης του Συντάγματος στην Τουρκία προκειμένου να ενισχύσει τις εξουσίες του.
Το ακροδεξιό, αντιισλαμικό Κόμμα για την Ελευθερία (PVV) του Wilders, που τάσσεται υπέρ της απαγόρευσης εισόδου στους μουσουλμάνους πρόσφυγες και μετανάστες και το κλείσιμο των τεμενών, έρχεται ισόπαλο με το συντηρητικό κόμμα του πρωθυπουργού Rutte, το VVD, ενόψει των γενικών εκλογών της 15ης Μαρτίου.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης