Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Μέσα σε δύο εβδομάδες έφυγαν 45 χιλιάδες άνθρωποι από τη δυτική Μοσούλη

Le Monde: Μέσα σε δύο εβδομάδες έφυγαν 45 χιλιάδες άνθρωποι από τη δυτική Μοσούλη
Και την ανατολική Μοσούλη είχαν εγκαταλείψει χιλιάδες κάτοικοι, αλλά πολλοί επέστρεψαν όταν πήρε τον έλεγχο ο ιρακινός στρατός

Πάνω από 45 χιλιάδες άτομα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους από το ξεκίνημα της επιχείρησης των ιρακινών δυνάμεων να ανακαταλάβουν τη δυτική Μοσούλη, όπως ενημερώνει η Le Monde.
Η γαλλική εφημερίδα βασίζεται σε στοιχεία που έδωσε την Κυριακή 5 Μαρτίου στη δημοσιότητα ο Διεθνής Οργανισμός για τους Μετανάστες.
Ένας μεγάλος αριθμός εκτοπισμένων εντάχθηκε από τις 19 Φεβρουαρίου σε κέντρα φιλοξενίας που βρίσκονται κοντά στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ.
Ο Οργανισμός εκτιμά ότι οι μεγαλύτερες ροές σημειώθηκαν στις 28 Φεβρουαρίου με 17 χιλιάδες εκτοπισμένους και στις 3 Μαρτίου με άλλες 13 χιλιάδες.
Οι ιρακινές αρχές που στηρίζονται από έναν διεθνή συνασπισμό του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ, έχουν εξαπολύσει από τις 19 Φεβρουαρίου μία μεγάλη επίθεση για να ξαναπάρουν τη δυτική Μοσούλη, μετά την κατάληψη από τις 24 Ιανουαρίου των ανατολικών συνοικιών της πόλης.
Ο ΟΗΕ φοβάται μία μαζική έξοδο ενός εκατομμυρίου Ιρακινών από την πόλη, ενώ ο Διεθνής Οργανισμός για τους Μετανάστες εκτιμά ότι 200 χιλιάδες έχουν φύγει λόγω των μαχών, αλλά μερικές δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένων ξαναγύρισαν στα σπίτια τους στο ανατολικό κομμάτι της Μοσούλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης