Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Ο Trump κατηγορεί τον Obama ότι παρακολουθούσε τα τηλέφωνά του - Τι απαντά ο Obama

FT: Ο Trump κατηγορεί τον Obama ότι παρακολουθούσε τα τηλέφωνά του - Τι απαντά ο Obama
Τρομερό! Μόλις ανακάλυψα ότι ο Obama είχε βάλει κοριούς στο Trump Tower λίγο πριν τη νίκη, aυτό είναι Μακαρθισμός
(Upd2) Για παράνομη παρακολούθηση των τηλεφωνημάτων του πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016 κατηγορεί τον προκάτοχο του Barack Obama ο Donald Trump.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των FT ο αμερικανός πρόεδρος συγκρίνει την εντολή αυτή του πρώην προέδρου με το σκάνδαλο Watergate που ανάγκασε έναν άλλο αμερικανό πρόεδρο, τον Richard Nixon σε παραίτηση.
Σε μια «καταιγίδα» μηνυμάτων του στο Twitter ο αμερικανός πρόεδρος ισχυρίζεται ότι ο Obama είχε δώσει εντολή να παρακολουθούνται τα τηλέφωνα στο Trump Tower τον περασμένο Οκτώβριο, λέγοντας ότι χρησιμοποίησε μεθόδους που θυμίζουν την εποχή του «μακαρθισμού» - μια αναφορά στο γερουσιαστή Joe McCarthy, ο οποίος ηγήθηκε ένα κυνήγι μαγισσών εναντίον αμερικανών πολιτών οι οποίοι κατηγορήθηκαν ως κομμουνιστές στις αρχές του ψυχρού πολέμου.
«Τρομερό! Μόλις ανακάλυψα ότι ο Obama είχε βάλει κοριούς στο Trump Tower λίγο πριν τη νίκη. Τίποτα δεν βρέθηκε. Αυτό είναι Μακαρθισμός! « έγραψε σε ένα από τα μηνύματά του.
«Στοιχηματίζω ότι ένας καλός δικηγόρος θα μπορούσε να αναλάβει τη μεγάλη αυτή υπόθεση κατά του πρώην αμερικανού προέδρου» ήταν ένα ακόμη Tweet του προέδρου Trump.
Λίγα λεπτά αργότερα, ο Trump ισχυρίστηκε ότι είχε αποδείξεις για τις κατηγορίες του ενάντια στον Obama χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω στοιχεία.
Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε στις ερωτήσεις ζητώντας εξηγήσεις σχετικά tweets του προέδρου.

Απάντηση Obama 

Στις κατηγορίες του αμερικανού προέδρου απάντησε ο πρώην σύμβουλος του barack Obama, Ben Rhodes με δικό του μήνυμα στο Twitter.
Συγκεκριμένα έγραψε:
«Κανένας πρόεδρος δεν μπορεί να διατάξει τηλεφωνικές υποκλοπές.
Αυτοί οι περιορισμοί τέθηκαν σε ισχύ για να προστατεύσουν τους πολίτες από ανθρώπους σαν εσάς», αναφέρει ο Rhodes, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς του Donald Trump για παρακολούθηση των τηλεφώνων του.

«Όχι, δεν θα μπορούσε.
Μόνο ένας ψεύτης θα μπορούσε να το κάνει» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Rhodes.


(Πρώτη ενημέρωση 4 Μαρτίου 2017 17:44)

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης