Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Bank: Εξετάζει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 8 δισ. ευρώ - Ποιο το σχέδιο για την Postbank

Deutsche Bank: Εξετάζει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 8 δισ. ευρώ - Ποιο το σχέδιο για την Postbank
Η Deutsche Bank έχει αντιμετωπίσει μία σειρά αρνητικών γεγονότων από το 2016
(Upd) Σε επιβεβαίωση των πληροφοριών που τη θέλουν να εξετάζει αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου προχώρησε απόψε, Παρασκευή 3 Μαρτίου, η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, Deutsche Bank.
Ειδικότερα, η τράπεζα επιβεβαίωσε ότι προέβη σε προπαρασκευαστικές ενέργειες για μια πιθανή ΑΜΚ, ύψους 8 δισ. ευρώ.
Η Deutsche Bank τονίζει, πάντως, πως σε αυτό το στάδιο, τουλάχιστον, η απόφαση δεν πρέπει να θεωρείται ειλημμένη.
Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση της Deutsche Bank έχει ως εξής:
«Η Deutsche Bank επιβεβαιώνει ότι λαμβάνει προπαρασκευαστικά βήματα για μια πιθανή αύξηση κεφαλαίου περίπου 8 δισ. ευρώ και μια σειρά από αρκετά δυναμικά στρατηγικά μέτρα.
Αυτά τα μέτρα περιλαμβάνουν τη διατήρηση της Postbank και την ενσωμάτωση αυτής με τον υφιστάμενο γερμανικό λιανικό και εμπορικό βραχίονα και την πώληση ενός μικρού μεριδίου στην Deutsche Asset Management, μέσω μιας πρώτης δημόσιας προσφοράς (IPO).
Η υλοποίηση αυτού του σχεδίου υπόκειται στις συνθήκες της αγοράς και στην έγκριση του διοικητικού και του εποπτικού συμβουλίου.
Σε αυτό το στάδιο δεν υπάρχει απόφαση να προχωρήσει το σχέδιο».

Νωρίτερα, το BankingNews.gr μετέδιδε:

Bloomberg: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και πώληση δραστηριοτήτων εξετάζει για το 2017 η Deutsche Bank

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και πώληση μέρους των δραστηριοτήτων διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων εξετάζει για το 2017 η Deutsche Bank, σύμφωνα με όσα δήλωσαν στο Bloomberg τρεις πηγές που γνωρίζουν καλά το θέμα.

Το εποπτικό συμβούλιο του γερμανικού κολοσσού θα συναντηθεί το διήμεροι 16 – 17 Μαρτίου 2017 για να μιλήσει εκτενώς για τα παραπάνω, τα οποία αποσκοπούν στην βελτίωση της ρευστότητας.
Προς το παρόν η τράπεζα δεν έχει σχολιάσει δημοσίως στο δημοσίευμα του αμερικανικού πρακτορείου.
Η Deutsche έχει αντιμετωπίσει μία σειρά αρνητικών γεγονότων από το 2016.
Ειδικότερα, η γερμανική τράπεζα συμφώνησε τον Δεκέμβριο για καταβολή 7,2 δισ. δολαρίων στις αμερικανικές Αρχές, λόγω των «τοξικών» στεγαστικών δανείων που χορήγησε την περίοδο 2006 – 2007 και συνέβαλαν στην μετέπειτα, άνευ προηγούμενου, χρηματοπιστωτική κρίση.
Λίγες εβδομάδες αργότερα, στις 31 Ιανουάριου 2017, δέχθηκε δύο πρόστιμα συνολικού ύψους 628 εκατ. δολ., 425 εκατ. δολ. από τις Η.Π.Α. και 163 εκατ. στερλινών από τη Μεγάλη Βρετανία, για μεταφορές λογαριασμών που είχαν απώτερο σκοπό το «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» από τους πελάτες της.
Σαν να μην έφταναν αυτά, αυτή τη στιγμή κατηγορείται από την Ουάσινγκτον για καθυστέρηση στην εκτέλεση των ορισμένων εντολών, η οποία είχε απώτερο σκοπό τον ακριβέστερο προσδιορισμό των συναλλαγματικών ισοτιμιών, «φορτώνοντας» με παραπάνω κόστος φυσικά τους πελάτες της.
Παρ' όλα αυτά, η Deutsche Bank έχει σχεδόν διπλασιάσει τη χρηματιστηριακή της αξία από τον Σεπτέμβριο του 2016, μετά και την πώληση της Postbank.
Σε ό,τι αφορά τα πρόσφατα αποτελέσματα για το δ' 3μηνο 2016, ο γερμανικός κολοσσός ανακοίνωσε σημαντικές ζημίες, κλείνοντας μία ακόμα ταραχώδη χρονιά κατά την οποία επλήγη από δικαστικά έξοδα, περικοπές και οικονομικές αντιξοότητες για αρκετές ευρωπαϊκές τράπεζες.
Συγκεκριμένα, οι καθαρές ζημίες της γερμανικής τράπεζας διαμορφώθηκαν στα 1,9 δισ. ευρώ, έναντι 2,12 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, με τα αποτελέσματα ωστόσο να κρίνονται χειρότερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Παράλληλα, τα καθαρά έσοδα για το αντίστοιχο διάστημα διαμορφώθηκαν στα 7,1 δισ. ευρώ, έναντι 6,6 δισ. ευρώ το τέταρτο τρίμηνο του 2015.
Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας CET1 (common equity Tier 1) ανήλθε το τέλος του 2016 στο 11,9%, 60 μονάδες βάσης πιο χαμηλά από τον στόχο που έχει τεθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης