Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ν. Κορέα: Στο εδώλιο θα βρεθεί στις 9/3 ο επικεφαλής της Samsung, κατηγορούμενος για διαφθορά

Ν. Κορέα: Στο εδώλιο θα βρεθεί στις 9/3 ο επικεφαλής της Samsung, κατηγορούμενος για διαφθορά
Η σύλληψη του κ. Lee ήταν ακόμα μια δραματική εξέλιξη στη προσπάθεια της Νότιας Κορέας να αποκόψει τους δεσμούς μεταξύ κράτους και «οικογενειοκρατούμενων» εταιρειών 
Την ερχόμενη Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017 αναμένεται να ξεκινήσει η πολύκροτη δίκη του επικεφαλής της Samsung Group, κατά του οποίου απαγγέλθηκαν κατηγορίες για «δωροδοκία και κατάχρηση» την 28η Φεβρουαρίου 2017, από τις αρχές της Νότιας Κορέας.
Ειδικότερα, ο κ. Lee Jae-yong, ένας από τους πλέον εξέχοντες μεγιστάνες του επιχειρηματικού χώρου, κατηγορείται πως δωροδόκησε με 43 δισ. γουόν (37,2 εκατ. δολάρια) σε έναν στενό συνεργάτη της πρώην Προέδρου της χώρας, Park Geun-hye.
Σημειώνεται ότι η αποκάλυψη του σκανδάλου ήταν και η αφορμή για την παραίτηση της κας Park, το 2016.
Η σύλληψη του κ. Lee, στις 17 Φεβρουαρίου του 2017, ήταν ακόμα μια δραματική εξέλιξη στη προσπάθεια της Νότιας Κορέας να αποκόψει τους δεσμούς μεταξύ κράτους και «οικογενειοκρατούμενων» εταιρειών, οι οποίες κυριαρχούν στην εγχώρια οικονομία.
Οι Νοτιοκορεάτες, φαίνεται πλέον να επιθυμούν, την άμεση και ριζική καταπολέμηση της διαφθοράς, κάτι απέναντι στο οποίο μέχρι τώρα εμφανίζονταν παραδοσιακά επιεικείς.
Ενδεικτικά, η επικειμένη δίκη του προέδρου της Samsung έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως «η δίκη του αιώνα».
Η Samsung αποτελεί ένα σύμβολο δύναμης, για μια χώρα η οποία είδε την οικονομία της να μεταμορφώνεται από αγροτική και να αποτελεί πλέον έναν από τους παγκόσμιους τεχνολογικούς πρωτοπόρους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης